Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Τον περιμένει φυλάκιση 20 ετών για 1.500 χάπια "έκσταση"

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αφαιρέσει μετάλλια από αθλητές που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων αθλητών ακόμα και χωρίς να πιαστούν στους συγκεκριμένους Αγώνες, αλλά επειδή το ομολόγησαν.
Αυτό που δεν έχουν δει και προτείνει το greek-olympics είναι η ΔΟΕ να αφαιρεί μετάλλια από αθλητές που στη συνέχεια του βίου τους… παραστράτησαν και τιμωρήθηκαν για αξιόποινες πράξεις.
Αφορμή για την πρόταση η πιθανή 20ετής φυλάκιση του Νάθαν Μπάγκαλεϊ για κατασκευή και διακίνηση χαπιών «έκσταση». Αθλητής του Καγιάκ ο Αυστραλός κέρδισε δύο αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στα 500μ. στο μονό και το διπλό, στα ήρεμα νερά, στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Ο βίος ενός Ολυμπιονίκη θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά και βέβαια σε καμία περίπτωση όπως του Μπάγκαλεϊ. Η Διεθνής Ομοσπονδία του Κανόε-Καγιάκ δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Πεκίνο το 2008, όμως θα πρέπει αν τελικά καταδικαστεί και η ΔΟΕ να πάρει θέση.
Ο Νάθαν είναι προφυλακισμένος εδώ και 18 μήνες μαζί με τον αδερφό του Ντου Μπάγκαλεϊ αφού στην κατοχή τους βρέθηκα σε έρευνα το 2007, πάνω από 1.500 χάπια «έκσταση».
Σε ηλικία 33 ετών ο Μπάγκαλέϊ κινδυνεύει λοιπόν να περάσει τα επόμενα 20 χρόνια στη φυλακή και να παρακολουθεί από εκεί πολλές- πολλές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το… 2028.