Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Αναβληθήκαν στο Μεξικό τρία τουρνουά μπιτς βόλεϊ

Πριν από δέκα ημέρες πρώτο το greek-olympics.blogspot.com είχε αποκαλύψει όπως φαίνεται και στη φωτό δίπλά ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων που αρχίζει στα μέσα Ιουλίου στην πόλη Τιχουάν.
Αν και ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το πρωτάθλημα, τρία διεθνή τουρνουά μπιτς βόλεϊ που είχαν προγραμματιστεί στις γεμάτες από κόσμο παραλίες του Μεξικό αναβάλλονται.
Αιτία φυσικά η γρίπη που ξεκίνησε από το Μεξικό πήρε διαστάσεις πανδημίας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και που δεν αποκαλείται πλέον των «χοίρων» , αλλά νέα γρίπη.
Τουρνουά μπιτς βόλεϊ γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, τώρα που καλοκαιριάζει, ειδικά στο Μεξικό μία χώρα με παράδοση στο άθλημα. Οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί στο Μανζανίλο και στο Πουέρτο Βαλάρτα μεταφέρθηκαν για τον Ιούνιο, ενώ αυτός στη Μπάχα Καλιφόρνια για το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βόλεϊ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.
Σε ότι αφορά το παγκόσμιο νεανίδων, ο Φάνης Τσιόκρης αντιπρόεδρος της FIVB, έχει δηλώσει ότι εξετάζεται η κατάσταση, ενώ λόγο θα έχει και η υγειονομική επιτροπή της ομοσπονδίας πριν οποιαδήποτε απόφαση.