Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Τώρα ψάχνουν στις ΗΠΑ λαμπαδηδρόμους για το Βανκούβερ

Πριν από δέκα ημέρες το greek-olympics αποκάλυψε την αδιαφορία των Καναδών να δηλώσουν λαμπαδηδρόμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2010 στο Βανκούβερ.
Τότε είχαμε επισημάνει ότι κάτι τέτοιο είναι άκρως προσβλητικό όχι μόνο για την ιδέα της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά και για την Ελλάδα που είναι θεματοφύλακάς της.
Ψάχνουν λαμπαδηδρόμους όχι μόνο στον Καναδά, αλλά στις ΗΠΑ.
Η μία από τις δύο εταιρίες της ΔΟΕ που είναι χορηγοί στη λαμπαδηδρομία αναζητά 10 εφήβους που έχουν δώσει θετικά παραδείγματα για να τρέξουν στο Κάλγκαρι στις 18-19 Ιανουαρίου 2010. Η προθεσμία για αιτήσεις της Coca-Cola λήγει στις 31 Μαϊου, ενώ υπάρχει ακόμα μία προθεσμία από το δεύτερο χορηγό τη Royal Bank of Scotland (RBS) στις 15 Ιουλίου.
Και μπορεί οι Καναδοί να μη δίνουν επίσημα στοιχεία για τις αιτήσεις που έχουν λάβει σχετικά με τη λαμπαδηδρομία των 106 ημερών επί εδάφους τους, όμως θυμούνται το ενδιαφέρον το 1988 και… αναπολούν.
Σχεδόν 6 εκατ. άνθρωποι ήθελαν να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, αριθμός που απέχει… παρασάγγας για να χρησιμοποιήσουμε μία μονάδα αρχαίας μέτρησης από τον σημερινό.
Πάντως οι περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμοι που θα χρειαστούν θα βρεθούν. Κάτι οι διοργανωτές, κάτι οι χορηγοί που ψάχνουν όχι μόνο στον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες κάτι τα πάνω από 50 μέλη της ΔΟΕ που θέλουν να τρέξουν, αλλά και οι επίσημοι προσκεκλημένοι και ο αριθμός θα συγκεντρωθεί.
Όσο για τα δικά μας η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 22 Οκτωβρίου και μετά από μία μικρή διαδρομή έξι ημερών θα παραδοθεί στους διοργανωτές στο Βανκούβερ στο Παναθηναϊκό Στάδιο.