Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Μαγκιά Καπράλου να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας

Χθες κλείνοντας το θέμα για το συνέδριο ντόπινγκ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα είχαμε εκφράσει την ελπίδα ότι ο Σπύρος Καπράλος θα ήταν μεταξύ των ομιλητών έστω και αν στο ενημερωτικό τον περιλάμβαναν στους «και άλλοι».
Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν ήταν στους ομιλητές αν και θα έπρεπε να είναι πρώτος στη λίστα των διοργανωτών, αλλά προσκλήθηκε ως παρατηρητής.
Μέγα λάθος από τους διοργανωτές και πολύ καλά έπραξε ο κ. Καπράλος να διαμαρτυρηθεί τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και προς το Δήμο Αθηναίων.
Ο άνθρωπος που καλείται να εφαρμόσει τους κανονισμούς να δημιουργήσει το περιβάλλον για το αντι-ντόπινγκ στον αθλητικό κόσμο θα πήγαινε να… παρακολουθήσει;
Αντί να διδάξει τους… άσχετους, τον κάλεσαν για να… μάθει.
Δικαιολογημένη η αντίδραση – άμεση ομολογουμένος – να στείλει επιστολές, ενώ η υπόθεση δεν θα πρέπει να τελειώσει εκεί. Διαμαρτυρία θα πρέπει να στείλει και στη WADA η οποία θα πρέπει να είναι προσεκτική και να ελέγχει και αυτή τους ομιλητές.
Το θέμα του ντόπινγκ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να ασχολούνται άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και όχι να συζητάμε γενικώς και αορίστως.
Επίσης διαμαρτυρία προς τους διοργανωτές θα περιμέναμε και από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού, αφού η ΕΟΕ είναι ο εκπρόσωπός μας στο Ολυμπιακό Κίνημα.
Βλέπετε σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα πρέπει να τα κατακτήσει κάποιος. Και στην περίπτωση της ΕΟΕ θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή…