Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η ψηφοφορία στο greek-olympics θέλει το Ρίο για το 2016

Σχεδόν 100 ημέρες απομένουν μέχρι την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και οι επισκέπτες του greek-olympics.blogspot.com δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Περισσότεροι από 200 (μοναδικοί) επισκέπτες έχουν πάρει μέρος στη ψηφοφορία που ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί μία ημέρα πριν από τη σύνοδο της ΔΟΕ στη Κοπεγχάγη στις 2 Οκτωβρίου.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο σχεδόν από τις πρώτες μέρες τέθηκε επικεφαλής και συγκεντρώνει ποσοστό 44%. Ακολουθεί η Μαδρίτη με 23%, το Σικάγο με 20% και τελευταίο το Τόκιο με 16%.
Η υποψηφιότητα του Ρίο διαθέτει σταθερή πολιτική και οικονομική στήριξη. Αντιθέτως το Σικάγο αν και κατά γενική ομολογία έκανε την καλύτερη παρουσίαση στη ΔΟΕ πριν από μερικές ημέρες σε σχέση με όλες τις άλλες αμερικάνικες πόλεις που ήταν υποψήφιες δέχθηκε πλήγμα εκ των έσω.
Μία μέρα μετά τις εγγυήσεις για τα οικονομικά από τον δήμαρχο της πόλης Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, βγήκε ο δημοτικός σύμβουλος Τζο Μουρ και ζήτησε να μάθει πως θα βρεθούν τα χρήματα που έταξε και αν θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Θέμα εξαιρετικά σοβαρό, αφού εκεί δεν είναι σαν την Ελλάδα που οι φορολογούμενοι – όλοι εμείς – είναι πρόβατα και δεν μιλάνε. Εκεί θα τον… χαιρετίσουν το δήμαρχο.
Παράλληλα με την ψηφοφορία με τις πόλεις στο blog «τρέχει» μία ψηφοφορία για τα αθλήματα. Αν και ξεκίνησε πολύ αργότερα και έχει μικρή ακόμα συμμετοχή, το καράτε συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων, πολύ κοντά το γκολφ με 24%, στην τρίτη θέση τα αθλήματα με πατίνια (21%), στην τέταρτη το σκουός (20%) και ακολουθούν το μπέιζμπολ, το ράγκμπι και τελευταίο το σόφτμπολ (3%).
Αν θέλετε εσείς και οι φίλοι σας να ψηφίσετε μπορείτε να τα κάνετε εύκολα και γρήγορα.
Χρόνος υπάρχει…