Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Άρχισαν τους παραλογισμούς στη FINA με τα μαγιό…

Σα να τα έχουν κάνει λίγο μπάχαλο εκεί στη διεθνή ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) με την λίστα των μαγιό που θα πρέπει να φοράνε οι αθλητές, θέμα που έχει απασχολήσει το greek-olympics.blogspot.com, χθες εγκρίθηκε ένας αριθμός από μοντέλα μαγιό όμως ρεκόρ που έγιναν με αυτά δεν αναγνωρίστηκαν.
Ειδικότερα τα X-Glide και Jaked 01 δύο μοντέλα που χρησιμοποίησαν οι Αλέν Μπερνάρτ (φωτό) και Φρεντερίκ Μπουσκέ έχουν την έγκριση για χρήση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ή και σε άλλες διοργανώσεις της FINA, αλλά και στους Ολυμπιακούς, όμως το ρεκόρ του Μπουσκέ στα 50μ. ελεύθερο δεν θα μετρήσει.
Ο χρόνος (46.94) στα 100μ. ελεύθερο του Μπερνάρτ που φορούσε το X-Glide δεν αναγνωρίστηκε, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τον Μπουσκέ όταν το Απρίλιο έγινε ο πρώτος αθλητής που κατέβηκε τα 21 δεύτερα (20.94). Τότε φορούσε το Jaked 01.
Τα ρεκόρ θα αναγνωρίζονται μετά την απόφαση δηλαδή αν αγωνιστούν σήμερα με τα μαγιό που φορούσαν τότε και οι δύο θα μετρήσουν κανονικά οι επιδόσεις και τα ρεκόρ.
Στην προσπάθειά της, η FINA να βάλει τάξη στα υλικά και στους κατασκευαστές μαγιό με μειωμένες αντιστάσεις μέσα στο νερό δημιούργησε ένα… μπάχαλο που όμοιό του δεν υπάρχει στον αθλητισμό.
Βλέπετε οι καλύτερες των προθέσεων δεν εξασφαλίζουν ούτε ισότητα ούτε δικαιοσύνη.
Για το λόγο αυτό η Γαλλική ομοσπονδία θα προσφύγει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) στη Λοζάνη για να προστατέψει τους αθλητές της
Για όσους θέλουν να μάθουν αναλυτικά τη λίστα με τα μαγιό δεν έχουν παρά να «κλικάρουν».