Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Παντού στην Άκουιλα θα κυκλοφορούν διασώστες

Η πόλη άνοιξε, αλλά μόνο με συνοδεία από διασώστες και πυροσβέστες στους δημόσιους χώρους. Μιλάμε για την Άκουιλα που πριν από περίπου δύο μήνες χτυπήθηκε από σεισμό με 300 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.
Αν και έχει καθαριστεί από τα συντρίμμια, τα σημάδια είναι εμφανή σχεδόν παντού, ενώ προχωράνε οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, έργο που θα κρατήσει αρκετούς μήνες ίσως και χρόνο.
Όμως η πόλη Άκουιλα θα φιλοξενήσει τον Α’ όμιλο του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Μεσογειακών και την Ελληνική ομάδα. Το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο εκτός από την Πεσκάρα και στην Άκουιλα. Πρώτος αγώνας στις 25 Ιουνίου με την Ιταλία να υποδέχεται τη Συρία, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη των 16ων Μεσογειακών αγώνων στις 26 Ιουνίου.
Η Ελλάδα δίνει τον πρώτο της αγώνα στις 27 Ιουνίου με αντίπαλο τη Συρία σε έναν καθοριστικό αγών και τον τελευταίο στου όμιλο στις 29 με αντίπαλο την Ιταλία.
Στο ποδοσφαιρικού τουρνουά μετέχουν μόλις 12 ομάδες αν και οι χώρες στους Μεσογειακούς είναι 23 – οι μισές περίπου – είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους και οι πρώτες κάθε ομίλου περνούν στην επόμενη φάση για τις θέσεις 1-4 ενώ οι δεύτερες θα παίξουν σε αγώνες κατάταξης (5-8).
Αν η Ελληνική ομάδα έρθει δεύτερη τότε και οι αγώνες κατάταξης θα είναι στην Άκουιλα.
Ας δούμε και τους ομίλους: Α όμιλος: Ιταλία, Ελλάδα, Συρία, Β όμιλος: Γαλλία, Μάλτα, Τουρκία, Γ όμιλος: Λιβύη, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Δ όμιλος: Ισπανία, Αλβανία, Τυνησία.