Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Οι Μεσογειακοί στο Βόλο έχουν 6μηνη καθυστέρηση από… χέρι

Δεκάδες είναι οι αναφορές του greek-olympics για την κακή εικόνα που έχει ακόμα και σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όταν ακούει για την Ελλάδα, αφού οι καθυστερήσεις των έργων τους έφτασαν στα όρια τους.
Δυστυχώς δεν οι υπεύθυνοι δεν μαθαίνουν με τίποτε. Τώρα δεν έχουμε Ολυμπιακούς, αλλά Μεσογειακούς και η Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική των προκατόχων τους.
Και για να καταλάβετε τι εννοούμε σας μεταφέρουμε αναφορά από το magnitis.blogspot.com που αναφέρει:
« Όπως γράφει ο Αντώνης Τσελέντης στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της 11/6/2009,
"Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου με το άνοιγμα του Α΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής εισάγεται από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Βουλή προς ψήφιση το πολυπόθητο Σχέδιο Νόμου για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ την επόμενη μέρα -Τετάρτη 17 Ιουνίου- έχει κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να καταθέσει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης"
Αυτό ήταν το καλό νέο, γιατί το κακό είναι παρακάτω...
"Η ψήφιση και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νομοσχεδίου για την Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται ως μάννα εξ ουρανού από τους τοπικούς φορείς, αφού υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προετοιμασία των έργων υποδομής για τους Αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε στο Δήμο Βόλου, πως στη συνάντηση που έγινε τον περασμένο χειμώνα στο Βόλο με αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ, στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, πέντε από τα έργα που συζητήθηκαν προέβλεπαν ότι θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες μέχρι το Μάρτιο. Είμαστε ήδη στον Ιούνιο και δεν έχουμε ακόμη τίποτα, λένε χαρακτηριστικά…"
Το 2013 λοιπόν, ο Βόλος και η Λάρισα θα συνδιοργανώσουν τους Μεσογειακούς αγώνες και πέντε έργα που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε, δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε επίπεδο μελετών!
Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι ή ως δαιμόνιοι Έλληνες θα τα φτιάξουμε πάλι όλα την τελευταία στιγμή;
(Με τις ανάλογες υπερβάσεις, υπερκοστολογήσεις, τους μεγαλοεργολάβους να εκβιάζουν για πανωπροίκια και ν' αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες και τα έργα μισοτελειωμένα βεβαίως βεβαίως. Η εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων δεν είναι πολύ μακρινή!)»
Δηλαδή όταν ήρθαν οι αρμόδιοι της ΔΕΜΑ το χειμώνα τους υποσχέθηκαν ότι το Μάρτιο θα είναι έτοιμες οι μελέτες. Μελέτες που δεν θα δουν ούτε το Σεπτέμβρη αφού τώρα έρχεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Οργανωτική και φυσικά κανείς δεν θα εργαστεί μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Οι μελέτες λοιπόν θα έχουν στην καλύτερη περίπτωση αν παρουσιαστούν το Σεπτέμβρη καθυστέρηση 6 μηνών, ενώ για τα έργα θα φτάσουμε στον… χρόνο.