Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Και τυπικά ο Κούβελος διαδέχθηκε τον Κυριακού στη ΔΕΜΑ

Ο Μίνωας Κυριακού έφυγε, ο Ισίδωρος Κούβελος ήρθε. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Μίνωας Κυριακού αντικαταστάθηκε στη θέση του γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) από τον μεγάλο του αντίπαλο, τόσο την περίοδο της προεδρίας Κυριακού στην ΕΟΕ, όσο και κατά τις εκλογές του Φλεβάρη.
Η εκλογή έγινε δια βοής στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ και έτσι η θέση του γραμματέα των Μεσογειακών παραμένει στην Ελλάδα. Μακροβιότερος γραμματέας ο Νίκος Φιλάρετος που έμεινε στη θέση για 28 χρόνια, ενώ πρώτος εκλέχθηκε το 1951 ο Ιωάννης Κετσέας και τον ακολούθησε ο Επαμεινώνδας Πετραλιάς, πατέρας της Φάνης Πετραλιά. Πρόεδρος παρέμεινε ο Αμάρ Ανταντί.
Μπορούμε να πούμε ότι ο «κύκλος της εκδίκησης» ολοκληρώθηκε.
Ο Μίνωας Κυριακού ξεκίνησε από πρόεδρος στον Πανελλήνιο ΓΣ (1997), πέρασε από πολλές θέσεις στο αθλητικό κίνημα για σύντομο χρονικό διάστημα όλες (μία θητεία) και μέσα σε δώδεκα χρόνια παραμένει μόνο στον προεδρικό θώκο του ιστορικού συλλόγου της Κυψέλη.
Στη Πεσκάρα όπου οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καθόλου… καλοκαιρινές επικρατεί βροχή και αρκετή συννεφιά τις τελευταίες ημέρες προσγειώθηκε το μεσημέρι το πρώτο γκρουπ της ομάδας των Μεσογειακών.
Στην ιταλική πόλη βρίσκονται λοιπόν οι ομάδες της κωπηλασίας, του μπάσκετ, του πόλο, του χάντμπολ, της άρσης βαρών, της ρυθμικής γυμναστικής και της πάλης, αύριο αναχωρούν αθλητές του πινγκ πονγκ, του θαλάσσιου σκι, του μπάσκετ και της κολύμβησης, ενώ την Παρασκευή φεύγουν οι ομάδες του ποδοσφαίρου, της πυγμαχίας και της σκοποβολής.
Οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου.