Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Τσιάβου το 150ό χρυσό, σάρωσε η κωπηλασία με 5 χρυσά

Καλπάζει η Ελληνική ομάδα στην Πεσκάρα με έναν φανταστικό απολογισμό το πρωί στην κωπηλασία και 5 χρυσά μετάλλια.
Ένα άθλημα που μετρούσε μόλις ένα χρυσό στους Μεσογειακούς κατάφερε να κερδίσει πέντε και μάλιστα όλα μαζεμένα, ανεβάζοντας την Ελλάδα ψηλά στον πίνακα των μεταλλίων όπου τα χρυσά… προηγούνται.
Όμως από τα πέντε χρυσά ξεχωρίζει ένα για στατιστικούς λόγους.
Είναι αυτό της Αλεξάνδρας Τσιάβου στο σκιφ ελαφρών βαρών. Η ώρα ήταν 11 και 22 και 51 δευτερόλεπτα όταν περνούσε τη γραμμή του τερματισμού στο κωπηλατοδρόμιο χαρίζοντας στη χώρα μας το 150ο χρυσό στη διοργάνωση.
Ταυτρόχρονα η κωπηλασία με τα πέντε χρυσά έφτασε συνολικά τα 20 μετάλλια με 6 χρυσά, 8 αργυρά και 6 χάλκινα. Απολογισμός που θα αλλάξε σε… τέσσερα χρόνια στο Βόλο και ειδικότερα στη λίμνη Κάρλα όπου θα διεξαχθεί το αγώνισμα το 2013.
Χρυσό μετάλλιο κέρδισε και ο Βασίλης Πολύμερος. Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης όπως ήταν αναμενόμενο ανέβηκε στο ψηλώτερο σκαλί του βάθρου στο σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ το θρίαμβο ακολούθησαν οι Γιάννης Χρήστου (σκιφ), Νίκος Γκουντουλκάς και Απόστολος Γκουντουλκάς (δίκωπος ανευ πηδαλιούχου) και φυσικά οι Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα και Χριστίνα Γιαζιτσίδου(διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) που χρειάστηκαν αν τρέξουν δύο φορές όπως γράφαμε για την περίοτωσή τους χθες.

Μπάχαλο στην κολύμβηση
Τραγελαφικές καταστάσεις επικράτησαν το μεσημέρι στην Πεσκάρα, στους προκριματικούς της κολύμβησης. Ο προγραμματισμένος προκριματικός των 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών (ο οποίος ουσιαστικά ήταν αχρείαστος, αφού μετείχαν επτά ομάδες) ματαιώθηκε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, αφού πρώτα οι αθλητές χρειάστηκε να περιμένουν περίπου μία… ώρα.
Η ταλαιπωρία άρχισε όσο οι ομάδες ήταν στην αίθουσα αναμονής, όπου περίμεναν για περίπου 15 λεπτά πριν κληθούν να πάρουν θέση στους βατήρες.
Αρχικά δόθηκε εκκίνηση της κούρσας όμως λίγος αργότερα οι διοργανωτές… σταμάτησαν τους κολυμβητές και τους ζήτησαν να γυρίσουν πίσω στους βατήρες, μέχρι να επιδιορθωθεί ένα τεχνικό πρόβλημα.
Οι αθλητές περίμεναν ξανά περίπου 15 λεπτά, αυτή τη φορά κάτω από τον καυτό ήλιο, πριν οι υπεύθυνοι τους ξαναστείλουν στην αίθουσα αναμονής. Μετά από ακόμη μισή ώρα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη ματαίωση του προκριματικού και έστειλαν επιτέλους τους κολυμβητές να ξεκουραστούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμονής (περισσότερο από μία ώρα συνολικά), οι υπεύθυνοι δεν πρόσφεραν καμία ενημέρωση στις αποστολές για το τι συμβαίνει.