Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Το «πάθημα» Μπράουν, έγινε «μάθημα» Πούτιν

Πριν από μερικές ημέρες όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενες αναρτήσεις το greek-olympics αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γκόρντον Μπράνου, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, όχι στο Κυβερνητικό έργο, αλλά στην αδυναμία ιδιωτικής χρηματοδότησης του Ολυμπιακού Χωριού για του Αγώνες το 2012.
Οι ιδιώτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να επενδύσουν τα ποσά που είχα συμφωνήσει με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να καλούνται να πληρώσουν περίπου 650 εκατ. ευρώ.
Κάτι που δεν άρεσε στη Βρετανία μία χώρα που συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για βουλευτικές δαπάνες που πλήρωναν οι πολίτες με παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών που ανάγκασαν τον Μπράουν να κάνει ανασχηματισμό.
Όμως το «πάθημα» Μπράουν έγινε «μάθημα» σε έναν άλλο ηγέτη, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρωθυπουργός που διακρίνεται για την οξυδέρκειά του δεν άφησε κανένα περιθώριο.
Στο Σότσι – υπάρχει προηγούμενη αναφορά του greek-olympics – ξεκαθάρισε ότι πρώτα οι ιδιώτες θα βάλουν τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί και μετά η Κυβέρνηση. Το κράτος έχει ήδη βάλει χρήματα στις κατασκευές εγκαταστάσεων και υποδομών, όμως για το 2009 και το 2010 δεν θα βάλει ούτε ρούβλι.
Μάλιστα ο Πούτιν σήμερα αντικατέστησε τον επικεφαλής της εταιρίας κατασκευής των έργων. Ο Βίκτορ Κολοντιάζνι, έδωσε τη θέση του στον Ταιμουράζ Μπολόγιεφ που έχει πρωθυπουργική εντολή να κρατήσει εντός προϋπολογισμού όλα τα έργα.
Πάντως και ο Μπράουν, ο άνθρωπος που με τις ιδέες τους βοήθησε την παγκόσμια οικονομία να σταθεροποιηθεί κατάφερε να… ξελασπώσει. Βρέθηκαν δύο τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Barclays που θα πληρώσουν τα 650 εκατ. ευρώ για το Ολυμπιακό Χωριό που μετά τους Αγώνες θα μετατραπεί σε κατοικίες και θα πουληθεί.