Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Τρίτη και… φαρμακερή για τη Ν.Κορέα το 2018

Απάντηση και μάλιστα άμεση έστειλε η Ν. Κορέα στους Γερμανούς σχετικά με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018.
BMW εσείς, Κυβερνητική στήριξη εμείς και οι Κορεάτες ανακοίνωσαν ότι εξασφάλισαν την υπόσχεση του Κράτους για την οικονομική υποστήριξη.
Το greek-olympics.blogspot.com έγραψε από χθες τόσο για τη χορηγία της BMW, όσο και για τις θέσεις… μάχης που ετοιμάζονται να πάρουν οι υποψήφιες πόλεις.
Αναμενόμενη λοιπόν η αντίδραση από την Κορέα που με την ΠιονγκΤσανγκ διεκδικείς για τρίτη φορά χειμερινούς Ολυμπιακούς, έχοντας γνωρίζει την ήττα τόσο από το Βανκούβερ (2010) όσο και από το Σότσι (2014).
Η λογική λέει ότι η ΔΟΕ θα… πρέπει να επιλέξει μία πόλη σε άλλη ήπειρο εκτός Αμερικής και Ευρώπης που είναι οι δύο διοργανώσεις που έχουν ανατεθεί.
Όμως υπάρχει λογική στην… κάλπη;
Φυσικά και όχι.
Το ότι «δικαιούμαστε» τους Ολυμπιακούς είναι κάτι που δεν… περνάει. Το αντιληφθήκαμε πρώτοι απ’ όλους εμείς οι Έλληνες όταν σε αυτό στηριχθήκαμε για τους Αγώνες των 100 ετών το 1996 και χάσαμε.
Η ΔΟΕ δεν μετρά πόσες φορές έχει βάλει υποψηφιότητα, ούτε και αν έχασες τις προηγούμενες δύο φορές. Κοιτά τον φάκελο υποψηφιότητας και τα στοιχεία, αν και μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι «αθάνατοι» που θα το λάβουν υπόψιν τους.
Οι πόλεις θα καταθέσουν τις υποψηφιότητες τον Οκτώβριο στη ΔΟΕ, οπότε και ανοίγει επίσημα η διαδικασία. Οι Κορεάτες όμως δεν έχουν ξεκινήσει καλά.
Βίντεο στο youtube (φωτό) διάρκειας 2.34 λεπτών με το σήμα της ΠιόνγκΤσάνγκ έχει δηλώσεις τριών μελών της ΔΟΕ υπέρ της υποψηφιότητας κάτι που είναι αντίθετο με τους όρους της ΔΟΕ. Αν και «κατέβηκε» από το youtube έχει διαταχθεί έρευνα από πλευράς ΔΟΕ, όμως μάλλον δεν θα καταλήξει πουθενά, αφού επίσημα επιτροπή διεκδίκησης θα συσταθεί τον Ιούλιο και ευθύνες δεν μπορούν να καταλογιστούν.
Η ΔΟΕ θα αποφασίσει τον Ιούλιο του 2011 στο Ντέρμπαν (Ν. Αφρική). Ενδιαφέρον για τη διοργάνωση έχουν εκδηλώσει η πόλη Ανσί (Γαλλία), το Μόναχο (Γερμανία) και το Τρόμσο (Νορβηγία).