Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Πρωτοτυπία: Το μετάλλιο που πρέπει να κερδίσουμε… δύο φορές

Όταν ξεκινούσαν από την Ελλάδα η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα δεν ήξεραν ότι έχουν κερδίσει μετάλλιο μόνο και μόνο με την παρουσία τους.
Επίσης δεν ήξεραν ότι θα πρέπει να αγωνιστούν δύο φορές για να ανέβουν στο βάθρο κατά πάσα πιθανότητα στην πρώτη θέση.
Δεν καταλαβαίνετε;
Να εξηγηθούμε λοιπόν. Οι δύο κοπέλες που αγωνίζονται
στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κέρδισαν σήμερα την πρώτη θέση στον προκριματικό ενός αγωνίσματος όπου μετέχουν ακόμα δύο χώρες (Γαλλία και Ιταλία).
Ότι και να γίνει δηλαδή, αρκεί να τερματίσουν, έχουν εξασφαλίσει ένα… χάλκινο μετάλλιο το οποίο για να παραλάβουν θα πρέπει να το κερδίσουν δύο φορές.
Και επειδή σήμερα κέρδισαν την πρώτη θέση αν στο αποτέλεσμα (φωτό) έγραφε «τελικός» και όχι «προκριματικός» τότε θα είχαν κερδίσει χρυσό μετάλλιο.
Ένα χρυσό μετάλλιο που θα πάρουν αύριο, αρκεί να το κερδίσουν και πάλι.
Μπορεί και να μπερδευτήκατε με τα… παραπάνω όμως είναι από τα κωμικοτραγικά των Μεσογειακών που γνωρίζουν μεγάλη υποβάθμιση ακόμα και σε αθλήματα που δεν θα έπρεπε όπως η κωπηλασία.
Αντιλαμβανόμαστε ότι στο στίβο, την κολύμβηση, τα ομαδικά (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) οι χώρες δεν στέλνουν τους πρώτους αθλητές επειδή υπάρχουν σημαντικότερα μίτινγκ και υποχρεώσεις, όμως δεν επιτρέπεται να έχουμε στην κωπηλασία, την πάλη, την άρση βαρών και σε άλλα όπως θα δούμε στη συνέχεια αγώνες με 5 και 6 αθλητές.
Η Ελλάδα λοιπόν κέρδισε χρυσό στην κωπηλασία, όμως θα πρέπει να το… ξανακερδίσει και… αύριο.
Μιλάμε δηλαδή για… παγκόσμια πρωτοτυπία!!!