Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Χρειάζονται ελληνικές διευκρινήσεις σχετικά με τη «Μακεδονία»

Το αίτημα συμμετοχής της FYROM στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».
Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής: «L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013».
Αν και μπορείτε να το καταλάβετε το κείμενο λέει ότι στις άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ είναι η ένταξη στους Μεσογειακούς του 2013 στο Βόλο της «Μακεδονίας».
Ελπίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή τακτική των ξένων χωρών που ονομάζουν τη FYROM όχι με το αναγνωρισμένο όνομα από τον ΟΗΕ, αλλά με αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Γιατί αν συμβαίνει αυτό που γράφουν οι Ιταλοί τότε πραγματικά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
Και μάλιστα πολύ σοβαρό αφού έγινε παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου που ως γνωστό είναι σύζυγος της υπουργού Εξωτερικού της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη.
Το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο σε όσους ονόμαζαν τη χώρα FYROM ως «Μακεδονία» όσο και για τη συμμετοχή της αφού δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και δεν έχει δικαίωμα με βάση το καταστατικό να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ακόμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο νέος γραμματέας της ΔΕΜΑ το σκεπτικό της... ένταξης, εκτός και αν τους έχουμε παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη... Θεσσαλονίκη.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης υπάρχει και φωτογραφία τους εκπροσώπου της χώρας με τη σημαία τους εντός της αίθουσας της ΔΕΜΑ και γράφουν: «La novità del giorno è stata l’ammissione al comitato Internazionale dei Giochi della Macedonia rappresentata nell’Assemblea da Sasho Popovski. La famiglia Mediterranea si allarga , dunque, a 24 paesi di tre continenti».
Αν μετέχουν τα Σκόπια γιατί όχι και η Βουλγαρία;