Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Άναψε η Φλόγα των "μικρών" για το Τάμπερε

Ξεκίνησε το μεσημέρι το ταξίδι τη Φλόγας για το Τάμπερε και τιο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που θα γίνει στη Φινλανδική πόλη από 18 έως 25 Ιουλίου.
Η Αφή έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πρωθιέρεια Μαρία Ναυπλιώτου και την παρέδωσε στον λαμπαδηδρόμο Ορέστη Πανούλα, έναν 16χρονο αθλητή του τένις από την Πρέβεζα.
Στη συνέχεια έφτασε στα χέρια του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να την παραδώσει στον δήμαρχο της πόλης Τίμο Νιέμινεν.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Καπράλος τόνισε: «Το φεστιβάλ αυτό, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τα τελευταία χρόνια βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση από όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές, δίνει την ευκαιρία να αγωνισθούν νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη σε ένα περιβάλλον φιλίας και ευγενούς άμιλλας. Και είναι χρέος δικό μας, όλων όσων ασχολούμαστε με το Ολυμπιακό κίνημα, να εμφυσήσουμε στα νιάτα, στους καινούργιους αυτούς αθλητές, τις Ολυμπιακές Αρχές και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.
Η Φλόγα σήμερα θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το μακρινό Τάμπερε, την βορειότερη πόλη που είχε ποτέ την τιμή να οργανώσει Ολυμπιακού επιπέδου αγώνες. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα συγκινημένοι που εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παραδίδουμε σ' εσάς την ιερή αυτή Φλόγα, αγαπητέ Δήμαρχε της πόλης του Τάμπερε, αγαπητέ κύριε Νιέμινεν, που το φως του Ολυμπισμού θα φτάσει στην άκρη της Ευρώπης. Σας ζητώ λοιπόν να μεταφέρετε το φως του Ολυμπισμού και τον ειρηνικό συμβολισμό του στο λαό της Φινλανδίας και στην πόλη του Τάμπερε.
Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας».
Στη φωτό (intime) ο Σπύρος Καπράλος ο Ορέστης Πανούλας ο Τίμο Νιέμινεν και ο Γιάννης Ιωαννίδης.