Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Η πάλη έφτασε τα 120 μετάλλια σε Μεσογειακούς

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες είναι το χάλκινο του Γρηγόρη Αναστασιάδη (55κ.).
Ο παλαιστής με σύμμαχο την τύχη σε μία κατηγορία που είχε έξι αθλητές από τους οποίους οι τέσσερις έπαιρναν μετάλλιο (δύο χάλκινα) δεν έκανε και πολλά. Πέρασε χωρίς αγώνα στον 1ο γύρο στη συνέχεια έπαιξε και έχασε από τον Αιγύπτιο Μουσταφά Μοχάμεντ, ενώ στο ρεπεσάζ για το χάλκινο ήταν πάλι χωρίς… αγώνα με βάση την κλήρωση.
Η πάλη μας χαρίζει το πρώτο μετάλλιο, το 120ο στο άθλημα και το 260ο χάλκινο στο θεσμό των Μεσογειακών.
Χρονικά ο Αναστασιάδης (φωτό) είναι ο πρώτος που κερδίζει μετάλλιο, όμως η πάλη έχει και άλλα μετάλλια.
Μετάλλια που θα έρθουν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στα 66κ. Ο Γιεβγκένι Πέντορετς από ελληνικής πλευράς έφτασε στον τελικό και αντιμετωπίζει τον Σέρβο Αλεξάντερ Μαξίμοβιτς, δηλαδή αν κερδίσει θα πάρει χρυσό, ενώ αν χάσει αργυρό. Χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί και ο Γιάννης Σπυριδάκης αν κερδίσει τον Ιταλό Σαβέριο Σκαταμούτσι.
Σήμερα στην πάλη αγωνίστικαν ακόμα δύο αθλητές ο Αλέξανδρος Ποικιλίδης που αποκλείστηκε στον α΄ γύρο της κατηγορίας των 84 κιλών της ελληνορωμαϊκής και ο Στάθης Θεοδοσιάδης (60κ.) που επίσης αποκλείστηκε στον α΄ γύρο.

Προπόνηση-πρόκριση για Πολύμερο
Εκπληκτικός αν και σε αγώνα… προπόνησης ο Βασίλης Πολύμερος. Πριν από το καθήκον του σημαιοφόρου το βράδυ στην είσοδο της Ελληνικής ομάδας στην έναρξη των Μεσογειακών είπε να… τραβήξει κουπί στο σκιφ ελαφρών βαρών, όπου κέρδισε (8.15.27) τον προκριματικό και πήρε το εισιτήριο απ’ ευθείας στον τελικό.
Στην κωπηλασία το πρωί αγωνίστηκαν και άλλοι αθλητές, όμως θα τους ξαναδούμε αύριο στο ρεπεσάζ, τους επαναληπτικούς αγώνες, ενώ και αυτοί θα βρεθούν στους τελικούς της Κυριακής οπότε και ολοκληρώνεται το άθλημα. Πάντως και εδώ οι συμμετοχές είναι λιγοστές.
Ας δούμε τι έκαναν τα υπόλοιπα τρία ελληνικά πληρώματα:
Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, οι Ηλίας Παππάς και Λευτέρης Κόνσολας τερμάτισαν δεύτεροι στη σειρά τους με 7:32.62, στο διπλό σκιφ οι Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Τσάμης ήταν τρίτοι στη σειρά τους με 7:19.51, ενώ στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας τερμάτισαν τέταρτοι σε 7:11.34.