Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ένα χρυσό και δύο χάλκινα, καθόλου άσχημα για αρχή…

Τρία μετάλλια είναι ο απολογισμός της πρώτης μέρας για την Ελληνική ομάδα στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες.
Μετά τον Γρηγόρη Αναστασιάδη που πήρε το πρώτο (χάλκινο) στην κατηγορία 55κ. της ελληνορωμαϊκής ήρθε και το πρώτο χρυσό. Ο Γιεβγκένι Πέντορετς (φωτό κόκκινο μαγιό) νίκησε (3-1) στον τελικό της κατηγορίας 66κ. τον Σέρβο Αλεξάντερ Μαξίμοβιτς και μας χάρισε το πρώτο χρυσό, ενώ λίγο αργότερα ένα ακόμα μετάλλιο και αυτό στην πάλη (χάκλινο) ήρθε να προστεθεί από το Γιάννη Σπυριδάκη (74κ.) που κέρδισε τον Ιταλό Σαβέριο Σκαρμούτζι (3-1).
Στα υπόλοιπα αθλήματα με ελληνικές παρουσίες είχαμε την πρόκριση της Μιχαέλα Μεταλλίδου στον τελικό του σύνθετου ατομικού με 96.500 βαθμούς (5η) και θα αγωνιστεί αύριο για μία θέση ακόμα και στο βάθρο.
Αντίθετα δεν τα κατάφεραν οι Ευαγγελία Γκουντρούμπη και Ιωάννα Τάχα, καθώς έμειναν στην 13η και 15η θέση αντίστοιχα με 90.800 βαθμούς και 86.200β.
Στο χάντμπολ των γυναικών η ομάδα των γυναικών έχασε από την Κροατία με 28-24 (15-8 ημίχρονο).
Η σύνθεση της εθνικής: Βαφειάδου, Γιουρούκη, Παπαδοπούλου, Βελέμ, Καζάκη 6, Κούτσικου, Λέκκα, Μασμανίδου, Παπανικολάου 3, Βασιλειάδου 4, Ποιμενίδου 4, Στρατάκη 1, Φωτιάδου 6, Καράγιωργα.
Σήμερα οι αγώνες τελείωσαν νωρίς αφού στη συνέχεια έγινε στο «Στάδιο Αδριατικής» η τελετή έναρξης των Μεσογειακών παρουσία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και τους προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.
Η Ελληνική ομάδα παρέλασε με σημαιοφόρο τον Βασίλη Πολύμερο.