Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Η «Μαδρίτη 2016»… έψαχνε 21 ψήφους στη Τελετή έναρξης

Προσπάθεια να πείσουν τα μέλη της ΔΟΕ από τις Μεσογειακές χώρες κάνουν οι Ισπανοί.
Στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στη Μαδρίτη αυτές τις ημέρες έχουν στρέψει την προσοχή τους στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα.
Επικεφαλής ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαλαρντόν μαζί με τη Μερσέντες Κόγκεν που ηγείται της επιτροπής διεκδίκησης.
Εδώ και μέρες βρίσκονται στην Ιταλική πόλη και χθες βράδυ πριν, αλλά και μετά την Τελετής Έναρξης είχαν την ευκαιρία να δουν και να συνομιλήσουν με όλα σχεδόν τα μέλη της ΔΟΕ από τις χώρες της Μεσογείου. Μέλη που δεν είναι και λίγα αφού η Μεσόγειος Θάλασσα «διαθέτει» 21 ψήφους.
Ανάμεσα στις ψήφους και αυτή της Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ από το Μαρόκο που είναι πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ. Οι Ισπανοί στηρίζονται ακόμα και στους Ιταλούς φίλους, αφού έχουν 5 ψήφους, Μάριο Πεσκάντε, Φράνκο Καράρο, Μανουέλα Ντι Τσέντα, Οτάβιο Τσικουάντα και Φραντσέσκο Ρίτσι Μπίτι, ψήφους απαραίτητους αφού οι Ισπανοί δεν θα ψηφίζουν όσο η Μαδρίτη είναι εντός ψηφοφοριών όπως και οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών.
Οι Μεσογειακές ψήφοι εκτός από πολλές (21), περίπου το 1/5, έχουν πολλές ιδιαίτερη βαρύτητα αφού σε αυτές συγκαταλέγονται ο Αλγερινός Μουσταφά Λαρφαουί, πρόεδρος της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αλλά και ο Αιγύπτιος στρατηγός Μουνίρ Σαμπέτ με διασυνδέσεις στην Αφρική.