Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ο Λούλα χάρισε την φανέλα της Βραζιλίας στον Ομπάμα

Έχει πολύ… θράσος αυτός ο πρόεδρος. Ο λόγος για τον Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, της Βραζιλίας που χάρισε μία φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου G8 στην Άκουιλα της Ιταλίας.
Θα πείτε ήταν ένα δώρο.
Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς οι δύο χώρες – Βραζιλία και ΗΠΑ – θέλουν το ίδιο πράγμα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με την Αμερική να έχει στη μάχη το Σικάγο, την πόλη του Ομπάμα.
Μέχρι και… διπλωματικό επεισόδιο θα μπορούσε να δημιουργηθεί, αφήστε που θα μπορούσαν να τον κατηγορήσουν oι Αμερικάνοι για… προδοσία. Κάτι τέτοιο θα γινόταν εύκολα στην Ελλάδα.
Με μία διαφορά.
Ό,τι δηλαδή ο Μπαράκ Ομπάμα (φωτό Getty Images) και μερικά εκατομμύρια Αμερικανοί δεν ξέρουν τι είναι το… ποδόσφαιρο.
Εκτός και αν ήταν χιούμορ για τη νίκη της Βραζιλίας (3-2) στον τελικό του “Confederation Cup” επί των ΗΠΑ, πριν από δύο εβδομάδες, αν και η «Σελεσάο» έχανε στο πρώτο ημίχρονο με 2-0.
Και επειδή αυτά είναι… δανεικά, πιθανότατα στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν οι δύο πρόεδρο ο Μπαράκ Ομπάμα να ανταποδώσει το δώρο με τη φανέλα της Ολυμπιακής Ομάδα των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό στο Πεκίνο και τις υπογραφές των παιχτών.
Αυτό θα ήταν πλήγμα για τους Βραζιλιάνους.
Τώρα όσο για τη φανέλα της «Σελεσάο» με τα πέντε Μουντιάλ κανείς δεν μπορεί να πει κάτι, αφού το μουντιάλ του 2014 θα το διοργανώσει η Βραζιλία.