Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Στο μικροσκόπιο οι Ολυμπιακές δαπάνες

Το μεγαλύτερο έλλειμμα σε καιρό ειρήνης έχει η Βρετανία, μία χώρα που έχει πληγεί πολύ από την οικονομική κρίση εν τω μέσω της Ολυμπιακής προετοιμασίας.
Η ανάγκη για περιορισμό των δαπανών και έλεγχο του ελλείμματος είναι μεγάλη και οι πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν πολλές ειδικά τώρα που δεν διανύει ημέρες... δόξας. Σε μία περίοδο λοιπόν που η κατάσταση είναι δύσκολη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες με κόστος 15 δις δολ. είναι πλέον αντικείμενο αντιπαράθεσης.
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2016» Σεμπάστιαν Κόε (φωτό), που δεν αμείβεται όπως ο αντίστοιχος στην περίπτωση του Βόλου και το 2013, υποστηρίζει ότι η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο στις υποδομές, την ανάπλαση και τις ανακατασκευές δεν θα επηρεαστούν, ενώ πιστεύει ότι την περίοδο των Αγώνων το 2012, η κρίση θα έχει ξεπεραστεί.
Και για να δείξουν ότι δεν στηρίζονται μόνο σε κρατικά χρήματα αναφέρει το επιχείρημα των χορηγών που έχουν δαπανήσει 805 εκατ. δολ. για τους Ολυμπιακούς ποσό μεγαλύτερο από κάθε προηγούμενη πόλη που φιλοξένησε τους Αγώνες.