Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η Βραζιλία κέρδισε τις εντυπώσεις στην Αφρική

Κάθε πόλη που διεκδικεί Ολυμπιακούς Αγώνες προσπαθεί με κάθε τρόπο – θεμιτό – να πείσει τα μέλη της ΔΟΕ ότι έχει την καλύτερη πρόταση και αν εξασφαλίσει την ψήφο τους.
Αυτές τις ημέρες οι πόλεις έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Σύνοδο των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής με σκοπό να εξασφαλίσουν τις 17 ψήφους που διαθέτει η Ήπειρος ή τις περισσότερες από αυτές.
Όπως έγραψε το greek-olympics χθες οι ΗΠΑ ή αν προτιμάτε το Σικάγο είχε στην παρουσίαση ένα μήνυμα από τον Μπαράκ Ομπάμα οι Γιαπωνέζοι δημιουργούν εφαρμογές για το iPhone, όμως την παράσταση φαίνεται ότι «κλέβουν» οι Βραζιλιάνοι.
Ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κάρλος Αρτούρ Νούζμαν στην εναρκτήρια παρουσίαση στους τέσσερις πυλώνες της υποψηφιότητας που είναι η άψογη από τεχνικής πλευράς υποψηφιότητα, η δυναμική να μεταμορφωθεί η πόλη και η χώρα, η προστιθέμενη αξία του Ολυμπιακού κινήματος και η μοναδική εμπειρία σε όσους έχουν εμπλοκή όλα αυτά σε περίπτωση νίκης προσέθεσε και τους στενούς δεσμούς φιλίας της Βραζιλίας με την Αφρική.
Αυτό το τελευταίο δείχνει να είναι το… κλειδί της επιτυχίας, αν και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Και επειδή και οι άλλες χώρες είχαν μήνυμα τους προέδρου τους έτσι και η Βραζιλία παρουσίασε δήλωση του Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που υποστήριζε ότι τώρα είναι η «σωστή στιγμή για τη Ν. Αμερική να οργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες» και… χτύπησε τους αντιπάλους της χώρας του λέγοντας: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε την ιδέα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν αποκλειστικά στις πλούσιες χώρες».
Αυτό το… καρφί αφορούσε φυσικά τους… ανταγωνιστές ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ισπανία και μάλιστα το… έριξε σε μία περιοχή που γνωρίζει πολύ καλά από φτώχια.
Κανείς δεν ξέρει αν κέρδισε τις ψήφους της Αφρικής η Βραζιλία, όμως τις εντυπώσεις τις κέρδισε!!!