Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Πρόεδρος του «Μονάχου 2018», η Καταρίνα Βιτ

Το Μόναχο μπαίνει γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2018. Όλα τα βήματα που κάνει είναι προσεκτικά και μεθοδικά. Έτσι μετά την εύρεση χρηματοδότησης από τη BMW που θα δώσει από 3 έως 5 εκατ. ευρώ και την έγκριση για τη διεκδίκηση από την Γερμανική Βουλή, ορίστηκε πρόεδρος.
Η Καταρίνα Βιτ (φωτό) αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της επιτροπής διεκδίκησης για το 2018, επικεφαλής μιας 23μελούς ομάδας στην οποία μετέχει και ο Φραντζ Μπεκενμπάουερ. Δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ η Καταρίνα Βιτ θεωρήθηκε «εξαιρετική επιλογή» από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γερμανίας, Τόμας Μπάχ, ένα μέλος της ΔΟΕ που είναι κοντά στο περιβάλλον του Ζακ Ρογκ και όπως ίσως θυμούνται ήταν επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ στη διεκδίκησης της Αθήνας για το 2004.
Η 44χρονη σήμερα Καταρίνα Βιτ που προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία διετέλεσε για πολλά χρόνια το μεγαλύτερο αστέρι στο καλλιτεχνικό πατινάζ και δημιούργησε γύρω της ένα μεγάλο γκρουπ θαυμαστών. Μάλιστα το περιοδικό «People» την είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τις 50 πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου.
Οι Γερμανοί σχεδιάζουν να διοργανώσουν στο Μόναχο τα αθλήματα του… πάγου, χόκεϊ, πατινάζ ταχύτητας και καλλιτεχνικό, στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν τα αθλήματα του χιονιού (καταβάσεις, άλμα κλπ), το δίαθλο και τα αθλήματα αντοχής στο Ομπεραμεργάου και τα μπόμπσλεϊ, λουτζ και σκέλετον στο Κένιγκσε.
Η τελευταία φορά που διοργάνωση η Γερμανία Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1972. Και πάλι στο Μόναχο που αν κερδίσει θα είναι η πρώτη πόλη που θα έχει διοργανώσει και θερινούς και χειμερινούς.
Η ΔΟΕ θα αποφασίσει για τους Ολυμπιακούς του 2018 στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής τον Ιούλιο του 2011.