Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Διαμαρτύρεται το μπάσκετ, τρεις αθλήτριες στο νοσοκομείο

Αιχμές για την οργάνωση της αποστολής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφήνει η Ομοσπονδία Μπάσκετ με επιστολή διαμαρτυρίας που εξέδωσε.
Με βαριές εκφράσεις καταφέρετε κατά της ΕΟΕ που την κατηγορεί για «απαξιωτική συμπεριφορά» σε βάρος των ομάδων ανδρών και γυναικών. Με απλά λόγια η ΕΟΕ που έχει την ευθύνη θα έπρεπε να έχει έρθει σε επαφή με τους Ιταλούς και να έχει διασφαλίσει συνθήκες κατάλληλες όχι μόνο για τις ομάδες μπάσκετ, αλλά και για άλλα αθλήματα.
Το επίπεδο οργάνωσης στην Πεσκάρα δεν διαθέτει ούτε τα βασικά. Η διοργάνωση είναι κάτω του μετρίου τόσο στη διαμονή με το Μεσογειακό Χωριό να είναι το χειρότερο όλων των τελευταίων ετών, όσο και σε άλλους τομείς, όπως η ενημέρωση η τεχνολογία κ.ά.
Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
«Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι υποχρεωμένο να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαξιωτική συμπεριφορά που έχει επιδειχθεί από την Επιτροπή στις αποστολές των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών, που αφορά τις συνθήκες διαμονής τους στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.
Η Ε.Ο.Κ. δεν απαιτεί την παροχή πολυτελών συνθηκών διαμονής, αλλά των κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν στα εθνικά μας συγκροτήματα να αγωνισθούν απρόσκοπτα και να επιτύχουν τους αγωνιστικούς τους σκοπούς που θα πρέπει να είναι σκοποί και της ίδιας της Επιτροπής.
Η αρνητική αυτή αντιμετώπιση των Εθνικών μας Ομάδων δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα στην προσπάθεια των Εθνικών μας Ομάδων για να προσφέρουν στη χώρα μας τη διεθνή αγωνιστική διάκριση και η Ε.Ο.Κ. επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε ενέργεια που θα προστατέψει το κύρος των Εθνικών μας συγκροτημάτων».

Και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος...
Θύματα τροφικής δηλητηρίασης έπεσαν μέλη της εθνικής ομάδας στίβου. Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες αισθάνθηκαν αδιαθεσία χθες το βράδυ και σύμφωνα με τους γιατρούς, προσβλήθηκαν πιθανότατα από γαστρεντερίτιδα.
Σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση της Μαρίας Καρασταμάτη, της Χρυσής Μωϋσίδου και της Στέλλας Παπαδοπούλου, οι οποίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πεσκάρα.
Βελτιωμένη μετά το μεσημέρι έδειχνε η κατάσταση της Παπαδοπούλου, η οποία δεν αποκλείεται να πάρει τις επόμενες ώρες εξιτήριο.
Η Παπαδοπούλου πρόλαβε την Τρίτη το βράδυ να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη σφυροβολία, ενώ η Μωσϊδου θα συμμετείχε στον αποψινό τελικό της σφαιροβολίας.
Από την πλευρά της, η Καρασταμάτη, η οποία ήταν 7η στον τελικό των 200 μέτρων, θα συμμετείχε σήμερα στα ημιτελικά των 100μ.