Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ολυμπιονίκης καταδικάστηκε σε 5ετή επιτήρηση για ξυλοδαρμό

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο πριν από περίπου ένα χρόνο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο με την ομάδα των ΗΠΑ. Όμως η συνέχεια για την Κιμ Γουίλογκμπι δεν ήταν ανάλογη.
Πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε σε 5ετή επιτήρηση για επίθεση σε βάρος της Σάρα Ντάνιελ κάλυψη των ιατρικών εξόδων του θύματος, ύψους 2.027 δολαρίων και παρακολούθηση μαθημάτων διαχείρισης θυμού. Δηλαδή θα πρέπει τα επόμενα πέντε χρόνια να δείξει τον καλύτερό της εαυτό.
Όμως η Γουίλογκμπι δεν εργάζεται από τον Μάιο, δεν έχει εισόδημα, ενώ πρέπει να βοηθά και τον πατέρα της στη Λουιζιάνα. Το Μάιο ήρθε το πρώτο «χτύπημα» για την Κιμ Γουίλογκμπι, όταν η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωση ότι η Αμερικανίδα που αγωνιζόταν με την ομάδα της Περούτζια βρέθηκε θετική στο στεροειδές ναδρολόνη.
Αμέσως ο ιταλικός σύλλογος διέκοψε τη συνεργασία μαζί της και η Γουίλογκμπι έμεινε άνεργη. Για αυτό και η δικαστής Κάρεν Αχν, ζήτησε να καταβάλει 50 δολ. το μήνα η αθλήτρια μέχρι να καλύψει το ποσό των ιατρικών εξόδων.
Η Σάρα Ντάνιελ κατά τον κατήγορο προσπάθησε να σταματήσει έναν καυγά ανάμεσα στη Γουίλογκμπι και ένα φίλο της σε ένα νυχτερινό μαγαζί στη Χονολουλού.
Όταν η Ντάνιελ και ο φίλος τη έφυγαν από το κέντρο, η Κιμ Γουίλογκμπι τους ακολούθησε και γρονθοκόπησε πολλές φορές τη Ντάνιελ στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να της σπάσει τη μύτη και να τη σκίσει τη κόγχη του ματιού. Η Ντάνιελ υποβλήθηκε σε ρινοπλαστική στο πρόσωπο.