Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Πρωτοφανές, επί πληρωμή ο πρόεδρος της επιτροπής «Βόλος 2013»

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ήταν άκρως τιμητική διάκριση ο ορισμός ενός προσώπου, ως προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής κάποιας μεγάλης διοργάνωσης στη χώρα μας.
Σήμερα το greek-olympics αποκαλύπτει ότι εκτός από τιμητικό είναι και άκρως προσοδοφόρο.
Αφού συνοδεύεται από… μισθό.
Το διαβάσαμε στο ΦΕΚ για την ίδρυση της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.
Η διατύπωση στο άρθρο 7, παράγραφος 4 ξεκάθαρη. Ο πρόεδρος Ερωτόκριτος Νεόφυτος (φωτό), πρώην δήμαρχος Ψυχικού θα αμείβεται. Μία διάταξη που δεν έχει προηγούμενό της.
Αντί λοιπόν να θεωρεί κάποιος τιμή του να προεδρεύει ενός τόσο μεγάλου, εθνικού κατά την πολιτεία σκοπού, πρέπει να έχει και… τιμή για το έργο του.
Και για να πάμε λίγο πίσω, ούτε ο Στρατής Στρατήγης πρώτος πρόεδρος της «Αθήνα 2004» ούτε και η Γιάννα Αγγελοπούλου που συνέχισε μετά το 2000, έπαιρναν αμοιβή. Ούτε και ο πρόεδρος των Μεσογειακών το 1991, ούτε και του «Αθήνα ‘97» ούτε και…
Δεκάδες μεγάλες διοργανώσεις και ονόματα προέδρων μπορούμε να αραδιάσουμε που δεν έπαιρναν ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ.
Αυτό που έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης αποτελεί ντροπή για το ίδιο το πρόσωπο του προέδρου και θα πρέπει ο κ. Νεόφυτος να μην αποδεχθεί καμία αμοιβή, ούτε καν συμβολική, ενώ άμεσα θα πρέπει να κατατεθεί τροπολογία για την αλλαγή της συγκεκριμένης παραγράφου.
Μίας παραγράφου που προβλέπει ότι η συμμετοχή των υπολοίπων μελών είναι τιμητική και συνεπώς χωρίς χρήματα.
Και επειδή οι αποκαλύψεις πρέπει να συνοδεύονται από τα σχετικά έγραφα σας παραθέτουμε το Άρθρο 7, παράγραφος 4 (φωτό) που αναφέρει:
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού καθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η συμμετοχή των υπολοίπων μελών του ΔΣ στις συνεδριάσεις είναι τιμητική και κατά συνέπεια άμισθη».
Όσο για τη Φανή Κουτρουμπά (φωτό) που είναι η διευθύνουσα σύμβουλος η αμοιβή είναι προαπαιτούμενο της θέσης. Τώρα πως από τον ΟΣΕ, θα διευθύνει μία αθλητική διοργάνωση, αυτό είναι κάτι που θα δούμε αν τα καταφέρει.
Διότι μπορεί να είναι άριστη μάνατζερ, όμως στη θέση που βρίσκεται χρειάζονται άλλα…
Ουσιαστικά ο διευθύνων σύμβουλος θα φέρει εις πέρας το έργο και θα κριθεί για την αποτελεσματικότητά του. Και μάλιστα σύντομα.
Τους επόμενους έξι μήνες ή θα συνεχίζουν κανονικά και οι δύο ή θα έχουν… φύγει. Αυτό, το τελευταίο δηλαδή, πιστεύουν ότι θα συμβεί όσοι είναι περί την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Όμως αυτό είναι άλλο θέμα.