Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γνωρίστε τις εγκαταστάσεις στο Ρίο, αγώνες και στο «Σαμποδρόμιο»

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ρίο είναι χωρισμένες σε πέντε ζώνες με το Ολυμπιακό Πάρκο να κυριαρχεί φυσικά. Η «ζώνη 1» που είναι το Ολυμπιακό Πάρκο ονομάζεται «Barra Zone» περιλαμβάνει πέντε κλειστά γήπεδα για Πάλη, Τζούντο, Τεκβοντό, Χάντμπολ, Γυμναστική και Μπάσκετ, τα γήπεδα του Τένις, το Ποδηλατοδρόμιο, το κολυμβητήριο και το καταδυτήριο, το Κέντρο Τηλεόρασης (IBC) και το Κέντρο Τύπου (MPC) και ακριβώς δίπλα την περιοχή «Riocentro» με κλειστά για την Πυγμαχία, το Πινγκ-Πονγκ, την Άρση Βαρών και το Μπάντμιντον Στην ίδια περιοχή θα γίνει και το Γκολφ, νέο Ολυμπιακό Αγώνισμα από το 2016.
Η «ζώνη 2» ονομάζεται «Copacabana Zone». Εκεί βρίσκεται η διάσημη παραλία της Βραζιλίας όπου θα διεξαχθεί και το Μπιτς Βόλεϊ (φωτό).
Στη μία πλευρά για την άλλη θα γίνει ο μαραθώνιος της κολύμβησης και το Τρίαθλο. Στην ίδια περιοχή θα έχουμε Κωπηλασία και Κανόε-Καγιάκ, το βάδην και την Ιστιοπλοϊα.
Η «ζώνη 3» ονομάζεται «Maracana» από το διάσημο στάδιο που χτίστηκε το 1950 για το Μουντιάλ, ανακατασκευάζεται για το Μουντιάλ του 2014 και θα χρησιμοποιηθεί για τις τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και για τον τελικό του Ποδόσφαιρο. Ακόμα στην ίδια περιοχή θα γίνει το Βόλεϊ, στο «Σαμποδρόμιο», τον χώρο της παρέλασης του Καρναβαλιού, ο Μαραθώνιος και η Τοξοβολία, στο Στάδιο Σάο Τζανουάριο, το Ράγκμπι που θα είναι νέο Ολυμπιακό αγώνισμα ενώ στο Στάδιο Ζοάο Χαβελάνζε που κατασκευάστηκε το 2007 για τους Παν-Αμερικανικούς θα διεξαχθεί ο Στίβος.
Η «ζώνη 4» απέχει από την παραλία του Ρίο ονομάζεται «Deodoro zone» και περιλαμβάνει τα αθλήματα της Ιππασίας, της Σκοποβολής, του Χόκεϊ σε χόρτο, της Ξιφασκίας, του Μοντέρνου Πεντάθλου, της Ποδηλασίας βουνού και BMX και το σλάλομ στο κανόε. Η «ζώνη 5» αφορά τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους προκριματικούς ομίλους τους ποδοσφαίρου και είναι η πρωτεύουσα Μπραζίλια, το Σαλβαντόρ, το Σάο Πάολο, το Μπέλο Οριζόντε και το Ρίο φυσικά.