Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πέντε παρουσίες, όλες στο στίβο, δύο στον ημιτελικό

Πέντε Έλληνες αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς και οι πέντε είναι στο στίβο. Οι δύο συνεχίζουν από χθες και οι τρεις αρχίζουν τις προσπάθειές τους. Ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ. τρέχουν στα ημιτελικά διεκδικώντας την είσοδο στον τελικό με τον Δουβαλίδη να έχει τις περισσότερες πιθανότητες.
Πρόκριση όμως σε τελικό διεκδικούν ακόμα ο Κώστας Φιλιππίδης (φωτό) στο επί κοντώ και ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό. Ο Φιλιππίδης που έχει ατομικό ρεκόρ 5μ.75 θα πρέπει να περάσει το 5μ.70 που είναι το όριο πρόκρισης για να τον δούμε στον τελικό τους αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς. Εντός των δυνατοτήτων του είναι και η πρόκριση για τον Σπύρο Λεμπέση. Με ατομικό ρεκόρ φέτος 83μ.02 και όριο πρόκρισης τα 82μ. ο 25χρονος αθλητής μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς.
Ελληνική συμμετοχή έχουμε και στα 800μ. με την Ελένη Φιλάνδρα. Μετέχει στην 4η προκριματική σειρά και με 2.00.44 έχει την 4η επίδοση. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι χρόνοι. Η Φιλάνδρα τρέχει στον προκριματικό με την Πάμελα Τζελίμο από την Κένυα, που με 1.56.76 (φετινό) και 1.54.01 (ρεκόρ) είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.