Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα «βλέπει» βάθρο, στο τζούντο με τον Ηλιάδη

Σήμερα είναι η ημέρα του Ηλία Ηλιάδη και πιθανότατα του πρώτου μεταλλίου. Ο Ηλιάδης, αθλητής του τζούντο, χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και παγκόσμιος πρωταθλητής δύο φορές αντιμετωπίζει στον πρώτο αγώνα τον Σλοβάκο Μίλαν Ράντλ που μετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς.
Θεωρητικά ο Ηλιάδης δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα, όμως όπως είδαμε και στο Πεκίνο όλα είναι πιθανά. Και το 2008 ήταν φαβορί για χρυσό μετάλλιο όμως πήρε την 20η θέση. Μία καθαρή νίκη θα βοηθήσει την ψυχολογία του πρωταθλητή μας στην κατηγορία των 90 κιλών και θα τον βοηθήσει για τις υπόλοιπες αναμετρήσει μέχρι τον τελικό που είναι και αυτός σήμερα.

Φουλάρει για τελικό η δίκωπος
Πλώρη για τελικό για τους αδερφούς Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα στη δίκωπο. Το εισιτήριο παίρνουν από κάθε σειρά οι τρεις πρώτοι. Το Ελληνικό πλήρωμα δεν έχει εύκολο έργο αφού αντιμετωπίζει τους Βρετανούς και τους Αυστραλούς που είναι να φαβορί. Πρέπει να κάνουν πολύ γρήγορή κούρσα να δεν θέλουν να κινδυνέψουν.

Πρεμιέρα για τη Βουγιούκα
Σειρά για αγώνα και για την Βάσω Βουγιούκα στη σπάθη. Η 26χρονη φοιτήτρια της οδοντιατρικής αντιμετωπίζει την 30χρονη Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς στον γύρο των «32».

Νίκη και πρόκριση
Στο μπιτς βόλεϊ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη να αντιμετωπίζουν (11.00 Ελλάδος) τις Κινέζες Τζανγκ Ξι και Ξούε. Με νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση, με ήττα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το απόγευμα ελπίζοντας σε νίκη των Ελβετίδων επί των Ρωσίδων.
Η Νέρι Νιανγκουάρα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 8 χρόνια και το 2004 και ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά των 100μ. ελεύθερο. Στην κολύμβηση μετέχει και ο Ανδρέας Βαζαίος στον προκριματικό των 200μ. μικτή ατομική.