Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο Τσολακίδης μπορεί να μας χαρίσει ακόμα ένα μετάλλιο

Το Ελληνικό ενδιαφέρον όλων σήμερα είναι στη γυμναστική. Ο Βασίλης Τσολακίδης διεκδικεί στο δίζυγο (4.00μμ Ελλάδος) ένα μετάλλιο στον μοναδικό τελικό οργάνου που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αθλητής μας. Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής που ήταν δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί έκτος κατά σειρά και θα προσπαθήσει, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, να συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία που θα του χαρίσει ένα μετάλλιο.
Την καλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό είχε συγκεντρώσει ο Ιάπωνας Γιουσούκε Τανάκα, ακολουθούμενος από τον αδερφό του, Καζουχίτο Τανάκα. Στον τελικό μετέχουν επίσης οι Ζε Φενγκ (Κίνα), Μαρσέλ Ενγκουγέν (Γερμανία), Ντανιέλ Κοράλ Μπαρόν (Μεξικό) και Εμίν Γκαρίμποφ (Ρωσία).
Να σημειωθεί ότι στον τελικό του δίζυγου θα μετάσχουν εννέα και όχι οκτώ αθλητές, λόγω ισοβαθμίας στον προκριματικό του Γάλλου Σαμπό και του Κινέζου Ζανγκ.

Η ώρα του Δουβαλίδη
Τρεις Έλληνες αθλητές μετέχουν στα προκριματικά του στίβου. Ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος στις 12.10 (Ελλάδας) αγωνίζεται στην πρώτη προκριματική σειρά των 110μ εμπόδια. Ο πρωταθλητής που γυμνάζεται με τον Μπάμπη Σδρόλα, με το 13.37 (πανελλήνιο ρεκόρ) που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε μεγάλη διοργάνωση και βέβαια μπορεί να τα πάει καλύτερα και από το 2008 στο Πεκίνο, που έφτασε στα ημιτελικά.
Στον ακοντισμό στο Β’ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών 13.25 (Ελλάδος) μετέχει η Σάββα Λίκα που έχει ρίξει φέτος 59μ.96, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 63μ.13. Το όριο πρόκρισης είναι 62μ. Τέλος σήμερα στο στίβο τρέχει στα προκριματικά των 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας στις 13.58 (ώρα Ελλάδας) στην 2η προκριματική σειρά. Οι 3 πρώτοι από κάθε σειρά προκρίνονται στην επόμενη φάση και οι 3 με τους καλύτερους χρόνους.
Ο Τσάκωνας που γυμνάζεται με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο παλιό πρωταθλητή των σπριντ έχει κάνει νέο ατομικό ρεκόρ με 20.52 και βέβαια θέλει να το βελτιώσει στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τα πάει καλά.

Στα υπόλοιπα αθλήματα έχουμε:
Τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση
Τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στην κούρσα του μεταλλίου στην ιστιοσανίδα RS-X.
Τον Χρήστο Βολικάκη στο κέριν της ποδηλασίας αγώνισμα που αρχίζει και τελειώνει σήμερα.