Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σειρά έχει ο στίβος με Ιακωβάκη, Τσάτουμα, Πανέττα και Πέρρα στο τριπλούν

Μετά την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών που κλείνει σήμερα με απολογισμό ένα χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα μας σειρά έχει ο στίβος, οι τελικοί της κωπηλασίας και το τεκβοντό, αγωνίσματα που περιλαμβάνει το κυρίως πρόγραμμα των Αγώνων.
Βέβαια στο στίβο μετά τον αποκλεισμό του Δημήτρη Χονδροκούκη του οποίου και το δεύτερο δείγμα βρέθηκε θετικό στην ουσία «στανοζονόλη» οι πιθανότητες για κάποιο μετάλλιο μειώνονται.
Παρόλα αυτά αρκετοί γνωστοί πρωταθλητές του στίβου ρίχνονται σήμερα στη μάχη με τους πιο γνωστούς, τον Περικλή Ιακωβάκη στα χαμηλά εμπόδια και τον Λούη Τσάτουμα στα προκριματικά του μήκους. Ο Περικλής Ιακωβάκης τρέχει στα προκριματικά των 400μ. εμπ. στην 5η σειρά και έχει με 49.04 τον τρίτο καλύτερο χρόνο πίσω από τους Άντζελο Τέιλορ (ΗΠΑ, 48.43) και Τζέου Γκόρντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο, 48.78). Από κάθε μία από τις 6 σειρές προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.
Ο Λούης Τσάτουμας, συμμετέχει στον προκριματικό του μήκους στο Α' γκρουπ, με το όριο πρόκρισης τα 8μ.10 και φετινή επίδοση 8μ.05.
Χρονικά πρώτος στο στίβο ξεκινάει ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία στις 12:00 (Ελλάδος) στο Α' γκρουπ της σφαιροβολίας, όριο πρόκρισης τα 20μ65 και φετινή επίδοση για τον πρωταθλητής μας 19μ.70. Στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου αρχίζει τη διήμερη προσπάθειά της με τα 100μ. εμπ., στο τριπλούν μετά τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου η Αθανασία Πέρρα και η Νίκη Πανέττα (φωτό) αγωνίζονται στο πρώτο και το δεύτερο γκρουπ αντίστοιχα με όριο τα 14μ.10, επίδοση που είναι στις φετινές δυνατότητες και τον δύο κοριτσιών που έχουν 14μ.50 και 14μ.71 αντίστοιχα.
Στη σφυροβολία ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, στην 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αγωνιστεί στο Α' γκρουπ του προκριματικού με όριο τα 78 μέτρα. Ο Παπαδημητρίου έχει καλύτερη φετινή επίδοση 71μ.80. Τέλος στα προκριματικά των 100μ. για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγωνίζεται η Μαρία Μπελιμπασάκη.