Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η Εθνική «βούλιαξε» το Καζακστάν με 11-4, πάει για πρόκριση το πόλο

Την πρώτη της νίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο πέτυχε η Εθνική ομάδα πόλο κερδίζοντας 11-4 το Καζακστάν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Φουντούλης (φωτό) με 5 γκολ σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του.
Η διακύμανση στις τέσσερις περιόδους είναι αποκαλυπτική. Η Ελληνική ομάδα ήταν 2-1 στην πρώτη περίοδο, 4-0 στη δεύτερη, 3-1 στην τρίτη και αφού το σκορ ήταν ήδη 9-2 χαλάρωσαν στην τέταρτη που έληξε 2-2. Εκτός από τον Φουντούλη που σημείωσε 5 τέρματα, τρία γκολ έβαλε ο Γιώργος Αφρουδάκης και από έναν ο Κώστας Κοκκινάκης, ο Κώστας Μουρίκης και ο Βαγγέλης Δελάκας.
Επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Ισπανία (κέρδισε σήμερα την Αυστραλία με 11-9) στις 4 Αυγούστου και τελευταίο ματς στις 6 Αυγούστου με την Αυστραλία.
Την πρόκριση από κάθε όμιλο παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες με την Ελλάδα να είναι μέσα στην 4άδα, αρκεί να πετύχει μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες.

Μόνο προκριματικά για τους κολυμβητές
Στην κολύμβηση και σήμερα οι αθλητές μας ξεκινούσαν και τελείωναν στα προκριματικά. Ο Γιάννης Καλάργαρης πήρε την 8η θέση στα 50μ. ελεύθερο με 22.80 (είχε ρεκόρ 22.08) και κατατάχθηκε 30ός σε 58 αθλητές. Αν πετύχαινε την επίδοσή του θα είχε τον 7ο καλύτερο χρόνο.
Εκτός ημιτελικού και ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδας. Ήταν 8ος στη δεύτερη προκριματική σειρά με επίδοση 54.20 και 40ός σε 43 αθλητές που αγωνίστηκαν.