Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στο πόλο και τη συγχρονισμένη στραμμένο το Ελληνικό ενδιαφέρον

Τον τελευταίο της αγώνα στον Α’ όμιλο δίνει σήμερα η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης με αντίπαλο την Αυστραλία. Πρόκειται για αγώνα ζωής ή θανάτου, αφού αν κερδίσει ή πάρει ισοπαλία προκρίνεται η στην επόμενη φάση, ενώ αν χάσει επιστρέφει στην Ελλάδα.
Ο αγώνας είναι στη 1.20μμ (Ελλάδος) και αν προσέξει στην άμυνα η ομάδα μας τότε δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί. Πάντως η Αυστραλία μπορεί να είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη ( 2 βαθμούς) και τρεις ήττες, όμως και για αυτή ο καθοριστικός αγώνας είναι με την Ελληνική ομάδα που είναι στην 4η θέση με 3 βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 2 ήττες).

Η συγχρονισμένη κολύμβηση
Με το ελεύθερο πρόγραμμα, που αρχίζει στις 5.00μμ (Ελλάδος), ολοκληρώνεται ο προκριματικός του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης).

Μόλις μία συμμετοχή στο στίβο, στα 200μ.
Στο στίβο υπάρχει από ελληνικής πλευράς μόνο η συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 200μ. Η 21χρονη πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στην τρίτη σειρά, στις 9.36μμ (Ελλάδος.

Πλησιάζει στο τέλος της η ιστιοπλοΐα
Στην ιστιοπλοΐα, ολοκληρώνεται με τις δύο τελευταίες κούρσες ο κυρίως αγώνας στην κατηγορία 49er, με τους Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατενιώτη να μην διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στον αγώνα μεταλλίων (medal race) της Τετάρτης, ενώ με την 7η και 8η ιστιοδρομία συνεχίζονται τα 470 ανδρών, όπου συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος.