Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Δικαιωματικά η Ελληνική Σημαία στα χέρια του Γιαννιώτη στη Λήξη

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Ο πρωταθλητής της κολύμβησης που ήταν και πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας άνοιξε και κλείνει το «κεφάλαιο Λονδίνο» έχοντας πραγματοποιήσει μία εκπληκτική αγωνιστή παρουσία.
Ο Γιαννιώτης πήρε την 4η θέση στα 10χλμ. κολύμβησης που έγινε στη λίμνη του Χάιντ Παρκ, θέση που είναι η καλύτερη μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια που πήραμε σε αυτή τη διοργάνωση με τα κορίτσια στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου και στα 90κ. στο τζούντο με τον Ηλία Ηλιάδη.
Οι αθλητές που έχουν κερδίσει τα μετάλλια επέστρεψαν στην Ελλάδα μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους και δεν είναι στη Βρετανική πρωτεύουσα, οπότε ο Γιαννιώτης είναι δικαιωματικά ο σημαιοφόρος της λήξης.
Στην 4η θέση τερμάτισε και η τετράκωπος με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου, όμως θα έπρεπε να γίνει κλήρωση για να επίλέξει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Σημαιοφόρο.