Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μακριά από τους στόχους τους οι ιστιοπλόοι σε «star» και «finn»

Δύο από τα επτά ελληνικά σκάφη στην ιστιοπλοΐα που μετέχουν στους Ολυμπιακούς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους μένοντας πολύ πίσω από την δεκάδα που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στην «κούρσα του μεταλλίου». Στα «star» και τα «finn» κλείσαμε το κεφάλαιο Λονδίνο.
Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Αντώνης Τσότρας στα Star (φωτό) μετά από 10 κούρσες είναι στη 14η θέση με 106 «καθαρούς» βαθμούς ποινής. Απομένει η κούρσα του μεταλλίου που μετέχουν τα δέκα πρώτα πληρώματα.
O Γιάννης Μιτάκης στα Finn ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. Πήρε την 14η θέση με 108 «καθαρούς» βαθμούς ποινής, δηλαδή έχοντας «πετάξει» τη χειρότερη ιστιοδρομία. Τώρα απομένει μόνο η κούρσα του μεταλλίου όπου μετέχουν οι δέκα πρώτοι.
Οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49er μετά από 11 ιστιοδρομίες είναι στην τελευταία θέση, την 20ή με 205 βαθμούς ποινής. Σήμερα έτρεξαν τρεις κούρσες και ήταν 20οί, 19οι και 18οι αντίστοιχα. Απομένουν ακόμα τέσσερις κούρσες.
Ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser μετά από 8 κούρσες είναι στην 28η θέση με 223 βαθμούς ποινής και ή Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial στην 33η θέση με 236 βαθμούς ποινής. Απομένουν ακόμα δύο ιστιοδρομίες.
Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στα 470 τερμάτισαν στην 20ή και 15η θέση στην τρίτη και τέταρτη ιστιοδρομία και είναι στην 13η θέση με 56 βαθμούς ποινής. Η Αγγελική Σκαρλάτου και ο Βύρων Κοκκαλάνης στην ιστιοσανίδα RS:X, είχαν ρεπό.