Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Προκρίθηκαν Δουβαλίδης (110μ.εμπ.) και Τσάκωνας (200μ.)

Πρόκριση χωρίς… μπλεξίματα για τον Κώστα Δουβαλίδη στα ψηλά εμπόδια. Πέρασε δεύτερος από την πρώτη προκριματική σειρά θα τον δούμε αύριο στα ημιτελικά. Ο Δουβαλίδης (δεξιά) τερμάτισε σε 13.40 σημειώνοντας την 8η επίδοση στα προκριματικά κάτι που δείχνει ότι μπορεί να τον δούμε και στον τελικό.
Από κάθε προκριματική σειρά περνούσαν οι 3 πρώτοι για αυτό και λέμε ότι δεν είχε… μπλεξίματα, δεν χρειάστηκε δηλαδή να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι σειρές για να δει αν θα είναι μέσα στους καλύτερους επτά καλύτερους χρόνους που επίσης προκρίθηκαν.
Σε αυτή τη διαδικασία υποβλήθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ. Ο Τσάκωνας τερμάτισε 4ος στην 2η προκριματική σειρά με 20.56 και χρειάστηκε να περιμένει αν δει αν η επίδοσή του είναι στις τρεις καλύτερες που περνούσαν στον ημιτελικό μετά τους τρεις πρώτους κάθε σειράς. Αυτό και έγινε ο αθλητής από τη Σπάρτη πέρασε στους 24 καλύτερους και αν έχει μία καλύτερη κλήρωση σε διάδρομο τότε σίγουρα θα πετύχει έναν πολύ καλύτερο χρόνο. Για τελικό πάντως δεν θα πρέπει να περιμένουμε, διότι υπάρχει ο Μπολτ, ο Μπλέικ και ο Γουέιρ από την Τζαμάικα, ο Σπίρμον, Μίτσελ και Γιάνγκ από τις ΗΠΑ. Οι έξι από τις οχτώ θέσεις είναι… κλεισμένες.
Αντίθετα με τον Δουβαλίδη και τον Τσάκωνα, η Σάββα Λύκα στον ακοντισμό δεν τα κατάφερε. Έριξε 56μ.36, 57μ.06 και άκυρη στην Τρίτη προσπάθεια και πήρε την 27η θέση στην κατάταξη σε 41 αθλήτριες που πήραν μέρος.