Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε μπέιζμπολ και σόφτμπολ

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το μπέιζμπολ, ήταν καθαρά ανδρικό αγώνισμα και το σόφτμπολ το «αντίστοιχο» γυναικείο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τώρα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα αυτά.
Είναι πολύ πιθανόν αν επιστρέψει ένα από αυτά ή και τα δύο να δούμε και ανδρικές και γυναικείες ομάδες.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπέιζμπολ στο φάκελο που ετοιμάζεται να στείλει στη ΔΟΕ ζητώντας την επιστροφή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα θα μιλά για τουρνουά και στις δύο κατηγορίες.
Αυτή είναι η απάντηση στην αντίστοιχη ομοσπονδία του σόφτμπολ πριν από περίπου έναν μήνα δεν είχε δεχτεί να ακολουθήσουν και οι δύο κοινή γραμμή απέναντι στη ΔΟΕ, ανακοινώνοντας ότι θα δράσει ανεξάρτητα, είδηση την είχαμε γράψει στις 28 Φεβρουαρίου (http://greek-olympics.blogspot.com/2009/02/blog-post_28.html).

Τα δύο αθλήματα είναι σε… πόλεμο και οι εξελίξεις στη συνέχεια θα είναι σημαντικές.
Ο Χάρβεϊ Σίλερ, πρόεδρος του μπέιζμπολ αποκάλυψε στο AP ότι υπήρχαν πιέσεις από τις γυναίκες που ρωτούσαν «τι θα γίνει με εμάς», ενώ δεν έκρυψε ότι κάτι τέτοιο θα δώσει μια πληρέστερη εικόνα στη ΔΟΕ για το άθλημα και κατά συνέπεια περισσότερες πιθανότητες.
Με το μπέιζμπολ ασχολούνται 300.000 με 500.000 κορίτσια και γυναίκες που τώρα θα έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς. Μάλιστα στις ΗΠΑ υπάρχει και γυναικεία ομοσπονδία μπέιζμπολ που χαιρέτησε την απόφαση.
Από την άλλη πλευρά και το σόφτμπολ ετοιμάζει αντίστοιχη απάντηση με ανδρική παρουσία, αν και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Ντον Πόρτερ εξεπλάγη όταν έμαθε τις προθέσεις του μπέιζμπολ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κόντρα των δύο αθλημάτων δεν θα τα οδηγήσει ξανά στους Ολυμπιακούς, ειδικά όταν υπάρχουν ακόμα πέντε που περιμένουν έξω από την… πόρτα.