Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ασχοληθεί στο http://greek-olympics.blogspot.com με την προετοιμασία των πόλεων στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, συγκρίνοντας μάλιστα και τη δική μας πρόοδο.
Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επισημάνει λάθη, παραλήψεις και χαμένες… ευκαιρίες.
Με πικρία είναι αλήθεια, αφού πληρώσαμε δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία κάπου 13, και στο τέλος έμειναν εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις κλειστές για το κοινό, τους αθλητές, ακόμα και τους τουρίστες.
Δυστυχώς τίποτα δεν έμεινε σαν κληρονομιά στην Αθήνα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αποδείχθηκε ότι δεν είχαμε ούτε το μυαλό, ούτε τη θέληση να δημιουργήσουμε κάτι εμάς και τα παιδιά μας.
Αντίθετα όμως με εμάς στην Ελλάδα στις άλλες πόλεις σκέφτονται διαφορετικά. Στο ακριβώς προηγούμενο άρθρο υπάρχει αναφορά για το κολυμβητήριο στο Λονδίνο και τη μείωση των θέσεων μετά τους Αγώνες του 2012 για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα χρήσης.
Στον ίδιο χώρο, στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Στράτφορντ θα δημιουργηθεί και το «Ολυμπιακό Σχολείο» που θα στεγάσει 1.800 παιδιά μετά τους Ολυμπιακούς και τη διοίκηση των Ολυμπιακών πριν και κατά τη διάρκεια. Θα είναι η «Ακαδημία Τσόμπαμ» (μακέτα) για παιδιά από 3 έως 19 ετών, θα περιλαμβάνει βρεφονηπιακό σταθμό, δημοτικό και γυμνάσιο και θα ανοίξει το 2013 και η κατασκευή του θα κοστίσει 33 εκατ. λίρες.
Αυτό θα πει προγραμματισμός.
Οι Βρετανοί περιμένουν πολλά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όχι σε επίπεδο διοργάνωσης, επιδόσεων ή προσέλευσης τουριστών.
Και σε αυτά οι προσδοκίες είναι μεγάλες όμως αυτό που κυρίως επιδιώκουν είναι η δημιουργία μιας νέας πόλης στο βόρειο και ανατολικό υποβαθμισμένο Λονδίνο όλα αυτά τα χρόνια, στο Στράτφορντ.