Είναι ο κορυφαίος αθλητές εδώ και μία πενταετία στο άθλημα. Έχει κερδίσει τα πάντα και μάλιστα περισσότερες από μία φορά.
Όμως υπάρχει κάτι που λείπει από τη συλλογή τους όχι επειδή έχασε, αλλά επειδή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο δεν θα του έφερνε περισσότερα χρήματα. Από αυτά άλλωστε έχει κερδίσει πάρα πολλά. Θα του έδινε όμως; Μία θέση στο πάνθεον των Ολυμπιονικών.
Για αυτό και ο Τάιγκερ Γουντς είναι θερμός υποστηρικτής των προσπαθειών για να ενταχθεί το γκολφ στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.
Ο Γουντς μαζί με τον Κόλιν Μοντγκόμερι, τον Παντράιγκ Χάρινγκτον και ακόμα 15 παίχτες από Αυστραλία, Γαλλία, Ισπανία, Νότιο Αφρική, Κολομβία, Μεξικό, Ινδία, Ιαπωνία, Καναδά, Γερμανία και άλλες έστειλαν επιστολές προς τα μέλη των χωρών τους στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ η επιστολή συμπεριλαμβάνεται και στον φάκελο προς εξέταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γκολφ.
Περισσότερα από 60 εκατ. άνθρωποι παίζουν γκολφ σε 120 χώρες του κόσμου, ενώ το συγκεκριμένο άθλημα ήταν Ολυμπιακό το 1900 στο Παρίσι και το 1904 στο Σεντ Λούις.
Με βάση τις πληροφορίες από τη ΔΟΕ, το πολύ δύο αθλήματα θα ενταχθούν στους Ολυμπιακούς από το 2016 και μετά. Μέχρι και το Πεκίνο τα αθλήματα ήταν 28, όμως στο Λονδίνο το 2012 δεν θα γίνουν το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, αθλήματα που επίσης διεκδικούν την επιστροφή τους.
Στο μάχη της ένταξης όμως εκτός από γκολφ, μπέιζμπολ, σόφτμπολ είναι το καράτε, το ράγκμπι, το σκουός και αθλήματα με πατίνια.
Αν το μπέιζμπολ κάνει πράξη την εξαγγελία ότι θα ζητήσει εκτός από το ανδρικό τουρνουά και το γυναικείο να ενταχθεί, «κλείνει» αυτομάτως την πόρτα στο σόφτμπολ και ταυτόχρονα δίνει στη ΔΟΕ έχει τη δυνατότητα να φέρει ένα διαφορετικό άθλημα στους Ολυμπιακούς.
Το γκολφ πάντως μιας και για αυτό μιλάμε τώρα διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στους Μεσογειακούς Αγώνες που είναι μία μικρογραφία των Ολυμπιακών.