Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Επαφές της ΔΟΕ στο Ρίο, με υψηλόβαθμα στελέχη της Βραζιλίας

Μέχρι τώρα οι επισκέψεις των μελών της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, σε Σικάγο και Τόκιο είχαν μεγάλης προβολής και ενημέρωσης για το τι έκαναν, που πήγαιναν και τι έβλεπαν.
Η 13μελής ομάδα με επικεφαλής τη Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ είναι από χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους όπου είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής διεκδίκησης Κάρλος Άρθουρ Νούζμαν, ενώ σήμερα θα συναντήσουν και τον πρόεδρο της χώρας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Δεκαεπτά θέματα και περίπου 300 ερωτήσεις θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της ΔΟΕ. Βλέπετε όλοι στους φακέλους τα γράφουν τέλεια, όμως μέσα από τον διάλογο πολλά είναι τα σημεία που πολλές φορές δεν έχουν διευκρινήσεις ή… λάθος απαντήσεις.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο διεκδικεί για τρίτη φορά Ολυμπιακούς μετά το 2004 και το 2012 όπου δεν κατάφερε να φτάσει στη «short list» στην 5άδα δηλαδή για την τελική επιλογή. Αυτή τη φορά τα έχει ήδη πάει περίφημα, είναι μέσα στην 4άδα από την οποία θα γίνει η επιλογή των μελών της ΔΟΕ και αυτό τους γεμίζει αισιοδοξία.
Αν κερδίσουν, πράγμα δύσκολο, θα είναι η πρώτη πόλη της Νοτίου Αμερικής που θα διοργανώσει Ολυμπιακούς. Πάντως οι κάτοικοι θέλουν πολλοί τους Ολυμπιακούς για αυτό και την Πρωτομαγιά θα ντυθούν όλοι με πράσινα και κίτρινα ρούχα, στα χρώματα της σημαίας τους.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι πρώτο και στις προτιμήσεις των αναγνωστών του greek-olympics.blogspot.com, αφού σύμφωνα με την ψηφοφορία συγκεντρώνει ποσοστό 38%, με τη Μαδρίτη και το Σικάγο να έχουν από 23% και το Τοκιο στο 16%.
Η ψηφοφορία μας θα «κλείσει» μία μέρα πριν από την απόφαση της Συνόδου της ΔΟΕ στην Κοπεγχάγη.