Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Συνάντηση Κούβελου με Μιρό στη Λοζάνη

Πριν από μερικές ημέρες έγινε η εξαγγελία για τη δημιουργία μεταπτυχιακού τμήματος με θέμα «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων».
Μία πρωτοβουλία είναι και αυτή υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, όπως και τα «Ολυμπιακά Πανεπιστήμια» σε Βρετανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ισπανία.
Για να γίνει αυτό ταξίδεψε μέχρι τη Λοζάνη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), Ισίδωρος Κούβελος μαζί με τον Διονύση Γάγγα που έχει προσληφθεί στη ΔΟΑ και εκτελεί χρέη διευθυντή και στην ΕΟΕ όπου συνάντησαν τον Περέ Μιρό διευθυντή της ΔΟΕ για της σχέσεις με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη.
Στη συνάντηση ο Ισίδωρος Κούβελος ανέπτυξε τη νέα πολιτική της Ολυμπιακής Ακαδημίας, τους στόχους καθώς και τις δυνατότητες που παρέχει στην Αρχαία Ολυμπία για εκδηλώσεις Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Διεθνών Ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, ενώ παρουσίασε το νέο τιμοκατάλογο φιλοξενίας που είναι πολύ πιο οικονομικός σε σχέση με αυτόν που είχε φτιάξει ο προκάτοχός του Μίνωας Κυριακού.

Ακόμα ο κ. Κούβελος παρουσίασε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ξεκινά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και θα είναι το πρώτο σε επίπεδο «master», αφού τα άλλα Πανεπιστήμια στις χώρες που προαναφέραμε είναι σε βασικό επίπεδο σπουδών.
Ο Περέ Μιρό από την πλευρά της ΔΟΕ υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια στα νέα σχέδια της ΔΟΑ που πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης.
Αυτό όμως που δεν είπε η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι ότι το πρόγραμμα της «Ολυμπιακής Εκπαίδευσης» που υπήρχε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στα σχολεία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια και ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει αφού δεν υπάρχουν χρήματα.
Όμως η ΕΟΕ και η ΔΟΑ μπορούν να φτιάξουν ένα δικό τους πρόγραμμα που να τρέξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδα κάτι που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από χορηγούς.
Μπορεί να είναι κάτι σας «road show» που θα περιλαμβάνει πολλά πράγματα και που δεν θα τους το πούμε εμείς…
Ας σκεφτούν τα υπόλοιπα μόνοι τους…