Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ακριβοί στα… πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι

Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την πολιτική που ακολουθεί ο Γιάννης Ιωαννίδης και αφορά τον αθλητισμό. Από τη μία δαπανά δεκάδες εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τις ομοσπονδίες σε μια χρονιά μετά-Ολυμπιακή όπως λέγετε με μειωμένο το ενδιαφέρον και από την άλλη δεν δίνει χρήματα στον ΣΕΓΑΣ για το διεθνές μίτινγκ στη Θεσσαλονίκη.
Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χρήματα είναι ελάχιστα μπροστά στα 100 εκατ. ευρώ που θα δαπανηθούν από τη γγΑ. Μιλάμε για το πολύ 500.000 ευρώ.
Για όλα αυτά που γίνονται ο λαός μας έχει ένα γνωμικό που το γνωρίζετε. Λέει λοιπόν «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι».

Χωρίς λεφτά – προς το παρόν – ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της διοργάνωσης. Τώρα πάνε όλοι για… Πάσχα και μετά θα γίνει μία σύσκεψη με συμμετοχή φορέων όπως το υπουργείο Μακεδονίας, η νομαρχία και ο δήμος της Θεσσαλονίκης για να βρουν λύση.
Τι λόγο έχουν όλοι αυτοί, και αυτό δύσκολα το αντιλαμβανόμαστε.
Το σωστό είναι αν θέλεις να κάνεις ένα μίτινγκ βρίσκεις τα χρήματα από την ιδιωτική πρωτοβουλία επειδή τους πείθεις ότι πρέπει να επενδύσουν και στη συνέχεια το κάνεις, χωρίς να βάζεις πολιτικούς και πολιτευτές να φωτογραφηθούν με αντάλλαγμα τα… λεφτά.
Όσο για τη λύση να ενταχθεί το μίτινγκ στον προϋπολογισμό του τελικού του Γκραν Πρι της IAAF που θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και να αποτελέσει «test event» μόνο γέλια φέρνει.
Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία !!!
Άλλη μία ελληνική πατέντα !!!
Πάντως στην παρούσα οικονομική κρίση πρόβλημα δεν έχει μόνο το μίτινγκ του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη.
Πρόβλημα υπάρχει και με τα Τσικλητήρεια, τη διοργάνωση του Μίνωα Κυριακού και του Πανελληνίου ΓΣ για την οποία θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες.