Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Το βιβλίο της μαμάς με τη ζωή της οικογένειας Φελπς

Γράψε και εσύ ένα βιβλίο, μπορείς. Κάπως έτσι σκέφτηκε η μαμά του Μάικλ Φέλπς και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που δεν θα μπορούσε να μιλά για τίποτε άλλο από τον γιό της και τα άλλα δύο της παιδιά.
«Μία μητέρα για όλες τις εποχές» είναι ο τίτλος, αρκετά… πιασάρικος αφού μιλάμε για «ανύπαντρη μητέρα» που μεγάλωσε τρία παιδιά (φωτό), εκ των οποίων το ένα ο μεγαλύτερος κολυμβητής όλων των εποχών.
Η μαμά Φέλπς ή αλλιώς Ντέμπι Φελπς στο βιβλίο γράφει και για την υπόθεση που απασχόλησε ολόκληρο τον κόσμο πριν από περίπου τρεις μήνες όταν ο Μάικλ φωτογραφήθηκε να καπνίζει μαριχουάνα.

«Ήταν ένα εμπόδιο. Τα πράγματα όμως συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Είναι κάτι που οι περισσότεροι γονείς περνούν σε κάποια μορφή με τη διαφορά ότι ο γιος τους δεν έχει κερδίσει οχτώ χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες» σχολίασε η Ντέμπι Φελπς που διευθύνει ένα σχολείο στη Βαλτιμόρι στο AP.
Για τον Μάικλ το περιστατικό αυτό ήταν το δεύτερο που… στραπατσάρει τη φήμη του μετά την καταδίκη που είχε για οδήγηση υπό μέθη μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών της Αθήνας.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 12 κεφάλαια όπως και οι μήνες του έτους και κάθε ένα έχει μία διαφορετική εποχή στην ανατροφή των παιδιών. Μαζί με τον συγγραφέα Μίμ Έιτσλερ Ρίβας γράφουν για την παιδική ηλικία και τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν μεγαλώνοντας σε μία μικρή πόλη στο δυτικό Μέριλαντ, όταν ο πατέρας της πέθανε σε ηλικία μόλις 51ος ετών καθώς και το διαζύγιό της.
Ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Προσπαθούσε το ένα δολάριο να το κάνει… πέντε για να φτάσουν τα χρήματα που δεν είχαν. «Έχουμε πίστη, πιστεύουμε στο Θεό και θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια» έλεγε. Αυτές οι καταστάσεις δημιούργησαν έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα όχι μόνο στην ίδια, αλλά και τα παιδιά της.
Όσο για τον γάμο της, αν και παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα από το γυμνάσιο και απέκτησε τρία παιδιά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Χώρισαν και έπρεπε μόνη της να μεγαλώσει τα παιδιά της σαν… ανύπαντρη μητέρα. Αυτό θεωρεί ότι είναι η Ντέμπι Φέλπς, «ανύπαντρη μητέρα».
Όμως ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές τους Μάικλ γράφει ότι και στις δύο περιπτώσεις – μαριχουάνα και μέθη – είπε στον γιο της ότι είναι δίπλα του και τον στηρίζει. Τι άλλο θα μπορούσε να πει ένας άνθρωπος που έχει περάσει δύσκολα.
Πάντως το βιβλίο είναι αρκετά συναισθηματικό και όλα δείχνουν ότι θα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις.