Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Λάθος ρόλο θέλει να παίξει η ΕΕ στα «whereabouts»

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο νέος κανονισμός της WADA σχετικά με τα «whereabouts» των αθλητών. Μία ομάδα από… 27 ειδικούς ασχολείται με το θέμα και σύμφωνα με το Reuters είναι αντίθετοι υποστηρίζοντας την προστασία της ιδιωτικής ζωής των αθλητών.
Αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες η συγκεκριμένη επιτροπή δέχεται τους ισχυρισμούς αθλητών, αλλά και ομάδων ποδοσφαίρου καθώς και της FIFA και της UEFA για περιορισμό της προσωπικής ζωής αν και αντιλαμβάνεται τα κίνητρα από την πλευρά της WADA που επιθυμεί να περιορίσει το ντόπινγκ.
Με μία μόνο διαφορά.

Όποιος αθλητής δεν θέλει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο κανονισμό είναι ελεύθερος να το κάνει. Πολύ απλά δεν θα έχει δικαίωμα να μετέχει στους Ολυμπιακούς και τους επίσημους αγώνες των διεθνών ομοσπονδιών.
Μπορεί μάλιστα να βρει και άλλους αθλητές να κάνουν χρήση ή όχι απαγορευμένων ουσιών και να μετέχουν στους δικούς τους αγώνες.
Αυτό δεν τους το απαγορεύει κανείς και θα πρέπει να το προσέξουν πολύ εκεί στις Βρυξέλλες πριν κάνουν καμία γκάφα ολκής…
Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι όπως μία χώρα για να ενταχθεί στην ΕΕ, υπογράφει συνθήκη ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ, αποδεχόμενη λειτουργία και κανόνες έτσι κάνουν και οι αθλητές.