Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Και καμία «συγνώμη» δεν βλάπτει που και που...

Μπορεί οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη χθεσινή επίσκεψη στα Ολυμπιακά Ακίνητα να σχολιάστηκαν θετικά από τους ψηφοφόρους του και αρνητικά από την Κυβερνητική παράταξη όμως σε ορισμένα πράγματα ανεξαρτήτως κόμματος θα πρέπει να συμφωνούμε, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και γιατί όχι να κάνουμε μία καινούργια αρχή.
Το greek-olympics.blogspot.com του έχει γράψει πολλές φορές ότι Ολυμπιακή Αξιοποίηση όπως την εννοεί η ΔΟΕ ή υπάρχει σε πόλεις όπως η Σεούλ (1988), η Βαρκελώνη (1992), το Σίδνεϊ (2000) ή το Πεκίνο (2008) δεν έγινε, ούτε υπάρχει σε κανένα σχέδιο.
Την άποψη αυτή εκφράζαμε την περίοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1997 έως και το 2004 και συνεχίσαμε και τα επόμενα χρόνια με το όποιο προσωπικό κόστος.
Όμως ποτέ δεν περιμέναμε ότι 5 χρόνια μετά ο πλέον αρμόδιος, ο Σπύρος Καπράλος, εντεταλμένος σύμβουλος στην «Αθήνα 2004», αλλά και για ένα μεγάλο διάστημα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς, γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης (ΓΓΟΑ), να παραδεχθεί δημοσίως ότι: «δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την επόμενη μέρα».
Το είπε σε διημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στις αρχές του μήνα παρουσία όλων των αρμοδίων και χωρίς φυσικά να τον διαψεύσει κανείς. Πως θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει κάποιος.
Τώρα γιατί η ΓΓΟΑ έσπευσε να απαντήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, και όχι στον Σπύρο Καπράλο που είναι της Κυβερνώσας παράταξης και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σήμερα, δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς.
Κόρακος, κοράκου μάτι, βγάζει; Δε βγάζει.
Απλά, επειδή έχουμε εκλογές και στην Ελλάδα απαντάς ακόμα και αν έχει κάνει λάθος, αντί να ζητήσεις συγγνώμη, τους είπε κάποιος να βγάλουν μία αστεία ανακοίνωση για να μας πείσουν ότι γίνεται αξιοποίηση.
Μα αξιοποίηση δεν είναι να έρθει μία ομάδα στη χάση και στη φέξη στο κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, αλλά να λειτουργεί καθημερινά με ξένες ομάδες χειμώνα – καλοκαίρι.