Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ψάχνουν ιδέες να καλύψουν το κενό στη χρηματοδότηση

Στη Σεούλ βρίσκεται ο δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον για τη συνεδρίαση των 40 μεγαλύτερων πόλεων (C40) και θέμα τις κλιματικές αλλαγές, ξέφυγε λίγο από το πρόγραμμα – το συνηθίζει – και είδε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 1988.
Τι και εάν από τότε έχουν περάσει 21 χρόνια.
Οι Κορεάτες έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να διοργανώσουν δεκάδες μεγάλα γεγονότα, αλλά το σημαντικότερο να έχουν τις εγκαταστάσεις ανοιχτές για τον κόσμο, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο επιχειρήσεων.
Βλέπετε εκεί η εργασία ξεκινά με… πρωινή γυμναστική.
«Ανακάλυψαν» ότι δίνει ευεξία και οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα.
Πήγε λοιπόν ο Τζόνσον να πάρει ιδέες για το Λονδίνο και την περίοδο μετά το 2012. Πάντως επικεντρώθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό της Σεούλ, αφού εκεί υπάρχει οικονομική αδυναμία στο Λονδίνο και χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το παράδειγμα να προπωλήσουν διαμερίσματα για να βρουν τα χρήματα.
Όπως θα έχετε διαβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις στο greek-olympics, το Λονδίνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν διαθέτει τα ποσά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που υπήρχαν στα σχέδια, αλλά αναγκάζεται η Κυβέρνηση να δανείζεται χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να καλύψει τις απώλειες.
Αυτό όμως είναι κάτι που δεν αρέσει στους φορολογούμενους, μιας και στην Αγγλία υπάρχει σεβασμός και ευαισθησία στη διαχείριση τους δημόσιου χρήματος.
Για αυτό και οι παραιτήσεις υπουργών «πέφτουν βροχή» με τις αποκαλύψεις ότι χρέωναν προσωπικά έξοδα στο κράτος. Μιλάμε για ποσά μέσο όρο, της τάξης των 25.000 ευρώ το χρόνο.
Πείτε μας λοιπόν ποιος Έλληνας πολιτικός θα έκανε κάτι τέτοιο για ένα τόσο… μικρό ποσό...