Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Παρά τις 6 ήττες, η Ελβετία μπαίνει στο παιχνίδι για το 2022

Από το 1948 που διοργάνωσαν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σεν Μόριτζ, η Ελβετία έχει διεκδικήσει επτά φορές Ολυμπιακούς, τις έξι χωρίς επιτυχία. Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις – πέντε – αφορούσαν χειμερινούς εξακολουθούν να μην το βάζουν… κάτω.
Ακόμα μία φορά θέλουν να διεκδικήσουν, αυτή τη φορά τους Αγώνες του 2022. Αν και μιλάμε για μετά από 13 χρόνια, για να έχουν πιθανότητες θα πρέπει από τώρα να ξεκινήσουν την προετοιμασία για να κερδίσουν επιτέλους.
Και λέμε επιτέλους γιατί από το 1976 και μετά δύο φορές έφτασαν πολύ κοντά χάνοντας στην τελευταία ψηφοφορία, το 2006 από το Τορίνο (53-36) και το 1976 από το Ντένβερ (39-30) όμως εκείνοι οι Ολυμπιακοί τελικά έγιναν στο Ίσμπρουκ.
Αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς του 2018, όμως αυτή η απόφαση αναθεωρήθηκε χθες όταν ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας Γιοργκ Σιλντ απέκλεισε την συγκεκριμένη διοργάνωση μιας και θα έπρεπε να υποβάλλουν υποψηφιότητα στη ΔΟΕ τους επόμενους μήνες.
Προσανατολίζονται λοιπόν στο 2022, χωρίς όμως να έχουν διαλέξει πόλη. Τέσσερις είναι οι υποψήφιες, Ζυρίχη, Γενέβη, Βέρνη και Σιόν με την τελευταία να έχει τρεις αποτυχημένες… προσπάθειες, τη Βέρνη μία στη διεκδίκηση του 2010 (κέρδισε το Βανκούβερ), τη Λοζάνη να έχει δύο και το Σεντ Μόρις μία το 1948 που πήρε τους αγώνες χωρίς αντίπαλο μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις αναθέσεις της ΔΟΕ στο Λονδίνο των θερινών και στην Ελβετική πόλη των χειμερινών.