Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Μόνο η Αγγλία θα παίξει... μπάλα το 2012 στο Λονδίνο

Δεν κάνουν πίσω με τίποτε οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Σκωτίας, Ουαλίας και Ιρλανδίας σχετικά με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχει γράψει το http://greek-olympics.blogspot.com για να συμμετάσχει η Βρετανία με μία ομάδα στους Ολυμπιακούς το 2012.
Οι τρεις ομοσπονδίες δεν μετέχουν σε κοινή ομάδα, αλλά δεν θα μπλοκάρουν την προσπάθεια που θα κάνει η Αγγλία να εμφανιστεί ως… Μεγάλη Βρετανία. Αν και δεν θα είναι ενιαία ομάδα το πρόβλημα μάλλον ξεπεράστηκε έστω και με αυτή την «λεπτή» συμφωνία.
Στις 3 Μαρτίου γράψαμε για το πρόβλημα που υπάρχει στο Νησί, ένα πρόβλημα που είναι εν γνώσι της FIFA και μάλιστα υπό τις… ευλογίες της. Και αυτό γιατί ωμά έχει απειλήσει τις άλλες ομοσπονδίες ότι αν κατέβουν με κοινή ομάδα στους Ολυμπιακούς, τότε ενδέχεται να χάσει το… πλεονέκτημα να συμμετέχει σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, Μουντιάλ, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και κύπελλα Ευρώπης (Champions League κλπ) με ξεχωριστές ομάδες.
Το μόνο που απομένει είναι να επικυρώσουν τη συμφωνία του… τρόμου η FIFA κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της FIFA την ερχόμενη εβδομάδα στις Μπαχάμες. Έτσι η Βρετανία θα εμφανιστεί και πάλι στο ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς μετά από 42 χρόνια μιας και η τελευταία φορά που είχε (μία) ομάδα ήταν το 1960.
Όσο για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν θέλει να πάρει θέση ανάμεσα στις ομοσπονδίες και τη FIFA και λέει ότι είναι θέμα της Οργανωτικής Επιτροπής με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Βρετανίας, να δεχθεί ή όχι την ομάδα.