Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ο Ζακ Ρογκ υποστηρίζει τη γυναικεία πυγμαχία για το 2012

Ανοίξει ο δρόμος για τη συμμετοχή των γυναικών στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ σε δηλώσει τους βλέπει θετικά την πιθανότητα να γίνουν στο Λονδίνο τέσσερις κατηγορίες.
Το greek-olympics το είχε γράψει από τις 19 Φεβρουαρίου, πριν από τρεις μήνες δηλαδή ότι οι γυναίκες περιμένουν το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς.
Βέβαια τώρα με τις δηλώσεις Ρογκ ότι οι εποχές έχουν αλλάξει πολύ από το 1904 που απαγορεύτηκαν οι αγώνες των γυναικών στις περισσότερες χώρες, ενώ το άθλημα έχει εξελιχθεί πολύ, όλα γίνονται ευκολότερα.
Η πρόταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (AIBA) κάνει λόγο για μείωση από 11 σε 9 για τις κατηγορίες των ανδρών στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και προσθήκη τεσσάρων στις γυναίκες.
Τα προστατευτικά στο κεφάλι και τα γάντια έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, ενώ δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση κάποια κατηγορία βαρέων-βαρών, αλλά μικρότερου σωματικού βάρους που και πιο γρήγορο κάνουν το άθλημα, αλλά και σε περίπτωση ατυχήματος οι κίνδυνοι είναι μικρότεροι.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ που θα συνεδριάσει τον Ιούνιο αναμένεται να προτείνει στη Σύνοδο του Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη να ενταχθεί το αγώνισμα το 2012.