Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Τον Ιούνιο αθλήματα και πόλεις, παίρνουν θέσεις… μάχης

Θα είναι από τις πλέον κρίσιμες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, αυτή που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο στη Λοζάνη.
Και αυτό γιατί δεν θα γίνει μόνο παρουσίαση από τις τέσσερις πόλεις που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, αλλά και για τα αθλήματα που πρόκειται να μπουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε και αθλήματα και πόλη για το 2016 στις δύο ψηφποφορίες που είναι αριστερά της σελίδας.

Από 15 έως 18 Ιουνίου το συμβούλιο της ΔΟΕ θα εξετάσει τους φακέλους των επτά αθλημάτων που θέλουν να μπουν στους Ολυμπιακούς, γκολφ, σκουός, πατινάζ ταχύτητας, καράτε, ράγκμπι, μπέιζμπολ, σόφτμπολ, όμως ούτε απόφαση θα πάρουν, ούτε πλεονέκτημα σε κάποιο από αυτά θα δώσουν με δηλώσεις τους.
Επισήμως βέβαια, γιατί μέχρι την απόφαση της Συνόδου της ΔΟΕ τον Οκτώβριο πολλές θα είναι οι διεργασίες, ενώ όπως συμβαίνει πάντα θα υπάρξει και… γραμμή, δηλαδή οδηγία στους «αθάνατους».
Αν και ακόμα είναι νωρίς το http://greek-olympics.blogspot.com θα τολμήσουμε μία πρόβλεψη!
Το γκολφ και το μπέιζμπολ θα είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών του 2016.
Τώρα σε ότι αφορά τις πόλεις στις 17 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να κάνουν μία παρουσίαση με τη σειρά που έχουν πάρει από την κλήρωση. Το Σικάγο θα ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν, Τόκιο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Μαδρίτη. Κάθε μία έχει μία ώρα και 30 λεπτά στη διάθεσή της.
Βέβαια εκτός από την παρουσίαση θα δεχθούν και ερωτήσεις σε μία εξαιρετικά σημαντική φάση, αφού θα γνωρίζουν τα τρωτά σημεία κάθε πόλεις σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης που θα έχει τελειώσει τις επισκέψεις της και θα έχουν βαθμολογήσει τους επιμέρους τομείς.
Την τελευταία μέρα στις 18 Ιουνίου στο «Λοζάνη Παλάς» κάθε πόλη θα έχει έναν ιδιωτικό χώρο όπου το πρωί θα δέχεται μόνο μέλη της ΔΟΕ στα οποία θα εξηγούν γιατί πρέπει να κερδίσουν, ενώ το απόγευμα θα είναι η σειρά των media.