Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Στην Αθήνα συνέδριο της ΕΕ για το ντόπινγκ και τον κώδικα

Συνέδριο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ διοργανώνει μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή και της WADA.
Μάλιστα για πρώτη φορά θα γίνει συζήτηση πάνω στις αλλαγές του κώδικα, μετά από τις αντιδράσεις των αθλητών που έκαναν λόγο για παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων.Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει ότι θα δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τη WADA σε θέματα προστασίας δεδομένων, τήρηση των σχετικών κανόνων από τις εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων και δυνατότητα εναρμονισμού με το κοινοτικό δίκαιο.
Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, καθώς και του σχεδίου δράσης "Pierre de Coubertin" που παρουσιάστηκε στη Λευκή Βίβλο της Επιτροπής για τον αθλητισμό. Συνολικά θα γίνουν μέχρι τις 15 Μαίου, τρία εργαστήρια συζήτησης.
Το πρώτο αφορά τις σχέσεις ΕΕ – WADA, το δεύτερο τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δομών καταπολέμησης του ντόπινγκ και της φαρμακοβιομηχανίας, θέμα που θα και τεθεί και γενικά στο συνέδριο από την κυβέρνηση της Γαλλίας και στο τρίτο εκπρόσωποι αναγνωρισμένων εργαστηρίων θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Την έναρξη του Συνεδρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 17.00 (ξενοδοχείο "Divani Caravel", Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2) θα κηρύξουν, μεταξύ άλλων, με τη σειρά με την οποία θα μιλήσουν, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, o νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και άλλοι.
Ελπίζουμε στους «και άλλους» όπως γράφει η ανακοίνωση των διοργανωτών να είναι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.